Εκπληξη: Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο
Αύριο Τρίτη ή την Τετάρτη ο ΟΔΔΗΧ παίρνει το πράσινο φως για έξοδο στις αγορές
Μετά την κατάθεση του σχεδίου προυπολογισμού του 2020 στη Βουλή που προβλέπει ότι για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το στόχο 3,5% του ΑΕΠ (3,56% ή 7.026 δισ. ευρώ) η κυβέρνηση εκμεταλεύτεται τη συγκυρία και έδωσε το πράσινο φώς στον ΟΔΔΗΧ να ξαναβγεί “εδώ και τώρα” στις αγορές.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους πρόκειται αν όχι αύριο, μεθαύριο, να προχωρήσει στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου (re-opening) και να ζητήσει από τις αγορές ένα μικρό ποσό της τάξης του 1-1,5 δισ. ευρώ.
Κι αυτό προκειμένου να αποτυπώσει τη θεματική μείωση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα που έχει σημειωθεί από την τελευταία έκδοση που είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο (το δεκαετές είχε εκδοθεί με κουπόνι 3,9%).
Ζητούμενο η αναβάθμιση από τους οίκους
Τόσο η νέα έκδοση όσο και η αναμενόμενη κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου στήριξης των τραπεζών με εγγυήσεις του δημοσίου (σχέδιο Ηρακλής) έναντι τίτλων που αναφέρονται στα κόκκινα δάνεια, αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζητούμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους.
Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα έχει υπερκαλύψει το πρόγραμμα δανεισμού για το 2019, ενώ και το 2020 οι δανειακές ανάγκες είναι περιορισμένες.
- Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Με τρακτέρ και αγροτικά ΙΧ στην Ε-65
- Αποκαλύψεις Ντεσάμπ για τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Ολίσε στα αποδυτήρια
- Φέτα: Η διαμάχη για τα Π.Ο.Π. προϊόντα επιδεινώνει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ευρώπη
- Greek 2026 Summer Tourism Season Off to Strong Start, Early Bookings Surge
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442