Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα ημιτελικά η Αυστραλία με «υπογραφή» Μιλς (82-70)

Στα ημιτελικά η Αυστραλία με «υπογραφή» Μιλς (82-70)

Με τον Πάτι Μιλς να κάνει εξαιρετική εμφάνιση η Αυστραλία επικράτησε με σκορ 82-70 της Τσεχίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Η Αυστραλία συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και προκρίθηκε στα ημιτελικά επικρατώντας σχετικά εύκολα με σκορ 82-70 της Τσεχίας η οποία αν και πάλεψε δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον τρελό ρυθμό των «καγκουρό».

Για ακόμη μια φορά κορυφαίος για το σύνολο του Αντρέι Λεμάνις ήταν ο γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Πάτι Μιλς ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, ενώ είχε 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ, στέλνοντας τους «μπούμερς» απέναντι στην Ισπανία στα ημιτελικά.

Συμπαραστάτες του Μιλς ήταν οι Γκούλντινγκ και Μπόγκουτ που πέτυχαν 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πάτρικ Άουντα με 21 πόντους και ο Τόμας Σατοράνσκι (13 πόντους, 13 ασίστ και 9 ριμπαουντ) που για ένα ριμπάουντ έχασε το πρώτο τριπλ νταμπλ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Μιλς ήταν πραγματικά συγκλονιστικός αφού κρατούσε σχεδόν μόνος του την Αυστραλία στην επίθεση, κάτι που έδινε το δικαίωμα στην Τσεχία να ελπίζει για τη συνέχεια του παιχνιδιού μένοντας κοντά στο σκορ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η ομάδα του Ρόνεν Γκίνζμπουργκ πλησίασε αρκετά με το ημίχρονο να κλείνει στο 33-30 υπέρ της Αυστραλίας και τον Μιλς να έχει πετύχει τους 16 από τους πόντους των «μπούμερς».

Προς το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου κι ενώ οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, τα «καγκουρό» είχαν ένα ξέσπασμα που οδήγησε στο να πάρουν μια διαφορά της τάξης άνω των δέκα πόντων (57-43 στο 28’).

Στη συνέχεια οι Τσέχοι έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια να επανέλθουν και εν μέρει τα κατάφεραν πλησιάζοντας σε απόσταση βολής. Όμως οι παίκτες του Αντέι Λεμάνις έδειξαν την ψυχραιμία τους και διατήρησαν μέχρι τέλους το αποτέλεσμα παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα συναντήσουν τους Ισπανούς.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-30, 63-48, 82-70.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024