Αποχώρησαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σφενδάλης, στη Μαλακάσα, οι πρόσφυγες, που είχαν συγκεντρωθεί την Τρίτη στο σημείο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η αποχώρηση των προσφύγων έγινε μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.
Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι της Τρίτης ομάδα προσφύγων συγκεντρώθηκε στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας, στο ρεύμα προς Λαμία, και μέχρι τον Αυλώνα.
Συγκεκριμένα περίπου 150 πρόσφυγες είχαν κλείσει τον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στην κατεύθυνση προς Μαλακάσα.
Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν για την πολύμηνη παραμονή τους στο hot spot Μαλακάσας, καθώς και για τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions