Αντίδραση μετά την ήττα, έστω και σε φιλικό, από την Αυστραλία έβγαλαν οι Αμερικάνοι που κέρδισαν εύκολα τον Καναδά με 84-68.
Οι Αμερικανοί πήραν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκαν ποτέ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Κανάδας στην πρώτη περίοδο είχε 4 στα 20 σουτ.
Πρωταγωνιστής για του Αμερικάνους ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν με 19 πόντους, ενώ ο Μάιλς Τέρνερ είχε 10 πόντους και 15 ριμπάουντ. Διψήφιοι ήταν ακόμα οι Κέμπα Γουόκερ και Ντόνοβαν Μίτσελ με 12 πόντους.
Για τους Καναδούς ξεχώρισαν δύο πρώην ερυθρόλευκοι. Ο Κάιλ Γουίλτζερ είχε 21 πόντους με 8 στα 13 σουτ και ο Κεμ Μπιρτς προσέθεσε άλλους 13.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Αμερικάνοι βρίσκονται στο 5ο γκρουπ του Μουντομπάσκετ μαζί με Τουρκία, Τσεχία και Ιαπωνία, ενώ οι Καναδοί στο 8ο με Σενεγάλη Λιθουανία και Αυστραλία.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.