Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Σκόραρε στα επτά από τα οκτώ φιλικά

Παναθηναϊκός: Σκόραρε στα επτά από τα οκτώ φιλικά

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε 13 γκολ στα φιλικά προετοιμασίας και το εντυπωσιακό είναι ότι τα οκτώ σημειώθηκαν με πολύ δυνατούς αντιπάλους

Τη σεζόν 2017-18 ο προβληματικός και ταλαιπωρημένος Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 30 γκολ σε ισάριθμα ματς. Ένα γκολ μέσο όρο το παιχνίδι δηλαδή.

Την περασμένη σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά, σκόραρε κατά ριπάς, αλλά σταδιακά εμφάνισε τρομερή δυστοκία. Έκλεισε το πρωτάθλημα με 38 γκολ σε 30 αγώνες, δηλαδή μέσο όρο 1,26 γκολ το παιχνίδι. Από τα 38 τέρματα, τα οκτώ ήταν επί του καταδικασμένου Απόλλωνα και τα 14 στα πρώτα επτά ματς που ήταν αήττητος.

Γίνεται αντιληπτό ότι στα υπόλοιπα 21 παιχνίδια πέτυχε μόλις 16 γκολ και μοιραία, λόγω και της αφαίρεσης βαθμών, έμεινε εκτός ευρωπαϊκής θέσης, ώστε να εκτίσει την ποινή του αποκλεισμού από την ΟΥΕΦΑ.

Στη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε μεσοεπιθετικά σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να βρει λύσεις στο σκοράρισμα. Εκτός του ότι ο Μακέντα παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση, η ομάδα δείχνει ικανή να δημιουργεί πιο πολύ για να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ.

Οι «πράσινοι» έδωσαν οκτώ φιλικά (δεν υπολογίζεται τα προπονητικού χαρακτήρα με Μαρκό, Κερατσίνι) και σημείωσαν 13 γκολ. Βρήκαν δίχτυα στα επτά από τα οκτώ ματς. Μόνο με τη Μπρέντα δεν σκόραραν, όπου όμως, είχαν ένα κακώς ακυρωθέν γκολ του Μακέντα (υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ). Μέσος όρος 1,62 γκολ και μάλιστα με ορισμένους πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τους πρωταθλητές Ολλανδίας και Τουρκίας, Άγιαξ και Γαλατά, αντίστοιχα και τις τρίτες των συγκεκριμένων χωρών Φέγενορντ, Μπεσίκτας και σημείωσε οκτώ γκολ. Πέτυχε ακόμα τρία με τη Ξάνθη κι από ένα με τη Μπέρσχοτ, κόντρα στην οποία για μία ώρα έπαιζε η Κ19 και τη Φένλο. Στον αντίποδα δέχθηκε επτά γκολ. Τα πέντε, όμως, ήταν από Γαλατά, Άγιαξ, Μπεσίκτας. Λογικό και μάλιστα κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό πιο ανέτοιμο. Μοναδική παραφωνία τα δύο γκολ από τη Μπέρσχοτ (β’ Βελγίου). Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να πραγματοποιήσει καλύτερες επιθετικές επιδόσεις απ’ αυτές των δύο προηγούμενων ετών με 68 συνολικά γκολ σε 60 ματς.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024