Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Λέκκας για τον σεισμό στην Κέρκυρα: Παρακολουθούμε το συγκεκριμένο ρήγμα

Λέκκας για τον σεισμό στην Κέρκυρα: Παρακολουθούμε το συγκεκριμένο ρήγμα

Σύμφωνα με τον τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας «ο σεισμός προήλθε από ρήγμα με διεύθυνση ανατολή - δύση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου».

Επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται νότια της Κέρκυρας, στη Λευκίμμη, είχε ο σεισμός 4 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 5.00 το απόγευμα και έγινε αισθητός και στην πόλη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, «ο σεισμός προήλθε από ρήγμα με διεύθυνση ανατολή – δύση, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου».

Ο κ. Λέκκας επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η περιοχή του Αγίου Γεωργίου είναι σε επιτήρηση από τους σεισμολόγους».

YouTube thumbnail

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο