Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Βλέπει Ολλανδούς και... τρελαίνεται

Παναθηναϊκός: Βλέπει Ολλανδούς και… τρελαίνεται

Μετά τη Φέγενορντ και τον Άγιαξ, Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 1-0 και της Φένλο χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Καμπετσή, σε ένα ματς όμως που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Γιάννη Μπουζούκη

Η αγωνία για τον τραυματισμό του Μπουζούκη μπορεί να είναι διάχυτη σε όλους, αλλά στον Παναθηναϊκό χαμογέλασαν και πάλι έπειτα από φιλικό. Οι πράσινοι, στο ντεμπούτο των Ζαχίντ και Νούνες και παρά το γεγονός πως δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, επικράτησαν ξανά χάρη σε γκολ του Καμπετσή (τρίτη ασίστ του Χατζηγιοβάνη στα φιλικά) και αποδεικνύουν πως χτίζουν νοοτροπία νικητή.

Λαχτάρα με Μπουζούκη

Είναι αλήθεια πως από τη στιγμή που ο Γιάννης Μπουζούκης έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους στο 26ο λεπτό, οι σκέψεις όλων ήταν σε εκείνον. Το φιλικό με τη Φένλο περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Ο νεαρός δέχτηκε ένα δολοφονικό μαρκάρισμα από τον Γιάνσεν, χωρίς να υπάρχει λόγος στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με φορείο.

Υπήρξαν φόβοι ακόμα και για ράγισμα, αλλά όλα δείχνουν πως πρόκειται για βαρύ διάστρεμμα, που θα τον αφήσει περίπου 20 μέρες εκτός προπονήσεων. Μικρό το κακό, αν σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάνσεν πήγε να του… κόψει την μπάλα. Ο τραυματισμός του Μπουζούκη ήταν το ένα – αρνητικό – αξιοσημείωτο του πρώτου μέρους.

Το άλλο, το θετικό, ήταν ο Σωκράτης Διούδης. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ακόμα μία καταπληκτική εμφάνιση και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και εκείνος που κράτησε το μηδέν παθητικό.

Με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να αναπτυχθεί και να βγει με προϋποθέσεις στην κόντρα επίθεση, περιορισμένος σε παθητικό ρόλο, οι Ολλανδοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην πράσινη εστία, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε απάντηση σε όλα. Μάλιστα, η πρώτη φορά που έβαλε στοπ ήταν με διπλή επέμβαση για… χάιλαιτ.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τη Φένλο να έχει έξι τελικές προσπάθειες και τον Παναθηναϊκό καμία, τη στιγμή που οι πράσινοι έμοιαζαν να δυσκολεύονται πάρα πολύ και λόγω του πλαστικού χλοοτάπητα στον οποίο αγωνίζονταν. Ο Δώνης έβαλε για πρώτη φορά βασικό τον Κολοβό, έριξε απευθείας και τον Ζαχίντ στο αρχικό σχήμα, με τον Νορβηγό να δείχνει καλή εικόνα στο κουβάλημα της μπάλας, να τη ζητάει συνεχώς και να παίρνει πρωτοβουλίες. Αντίθετα, ο Κολοβός ήταν εκτός ματς, όπως και ο Χατζηθεοδωρίδης που αγωνίστηκε στο δεξί «φτερό» με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην παίρνει βοήθειες από τα άκρα του και να μην μπορεί να γίνει απειλητικός.

Χτίζει νοοτροπία νικητή

Ο Δώνης άλλαξε όλη την ομάδα με ο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Νούνες να κάνει και αυτός το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, παρά το γεγονός πως βρίσκεται μόλις λίγες μέρες με την υπόλοπη ομάδα. Οι πράσινοι μπορεί να αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος με αρκετούς νεαρούς, αλλά είναι αλήθεια πως παρουσίασαν καλύτερη εικόνα και η βελτίωση ήταν εμφανής.

Επαιξε ρόλο σε αυτό ο πολύ θετικός για ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι, Χατζηγιοβάνης, που μπήξε ορεξάτος, με τον διαιτητή να του αρνείται καθαρό πέναλτι, όταν άδειασε μέσα στην περιοχή έναν αντίπαλό του, αυτός τον έριξε με τα δύο χέρια κάτω αλλά ο ρέφερι δεν υπέδειξε παράβαση. Εξαιρετικός ήταν και ο Γιόχανσον στα δεξιά, ιδιαίτερα στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ η είσοδος του Δώνη αντί του Μπουζούκη στο 26′ έκανε πιο σφιχτή τη μεσαίας γραμμής και οι Ολλανδοί δεν έβρισκαν τους ίδιους χώρους με το πρώτο ημίχρονο. Λογικό έως ένα σημείο να μη λειτουργήσει καλά η τριάδα Αλεξανδρόπουλου – Μπουζούκη – Ζαχίντ που ξεκίνησαν, αφού είναι η πρώτη φορά που παίζουν μαζί.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο βελτίωσε την εικόνα του, αλλά κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μία νίκη, δείχνοντας πως χτίζει νοοτροπία νικητή. Στο 84′ ο Χατζηγιοβάνης με καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Καμπετσή μέσα στην περιοχή, με τον τελευταίο να πλασάρει με το αριστερό και την μπάλα στον αέρα στέλνοντας την στο παραθυράκι και γράφοντας το τελικό 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Ήταν η τρίτη ασίστ του Χατζηγιοβάνη στα φιλικά και το παρθενικό γκολ του Καμπετσή, που χάρισε την τρίτη νίκη σε τέσσερα ματς έως τώρα στους πράσινους.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Θεοχάρης (46′ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος (46′ Πούγγουρας), Μαυρομάτης (46′ Νούνες), Ινσούα (46′ Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (46′ Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης (26′ λ.τρ Δώνης), Χατζηθεοδωρίδης (46′ Χατζηγιοβάνης), Κολοβός (69′ Αθανασακόπουλος), Ζαχίντ (46′ Σερπέζης), Βέργος (46′ Καμπετσής).

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024