Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της ΑΕΚ για τη σεζόν 2019-2020, ξεκινάει και επίσημα αύριο Δευτέρα (22/7).
Όπως συνηθίζεται η κλήρωση για τα ζευγάρια του τρίτου γύρου των προκριματικών του Europa League θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας στις 15:00, με την ΑΕΚ να τοποθετείται στο 5ο γκρουπ όπως ανακοίνωσε και επίσημα η UEFA.
Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα βρει στον δρόμο του προς τους Ομίλους μια εκ των Ουτρέχτη (Ολλανδία), Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ), Χόνβεντ (Ουγγαρία) ή Κραϊόβα (Ρουμανία), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) ή Οσιγιεκ (Κριατία) και Λουκέρνη (Ελβετία) ή Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε).
Την ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει ο Μηνάς Λυσάνδρου και η Αγγελική Αρκάδη. Να θυμίσουμε πως τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένα για τις 8 και 15 Αυγούστου και η ΑΕΚ θέλει την πρόκριση για να πάει στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν προκλητικός προς τον Βινίσιους, ο Βραζιλιάνος... τσίμπησε, ο Τσάμπι Αλόνσο μπήκε στη μέση για να υποστηρίξει τον παίκτη του και κάπως έτσι παραλίγο να ξεφύγει η κατάσταση στο Ατλέτικο - Ρεάλ.
Η αποχή του Σίμου Μήτογλου από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για περίπου επτά μήνες αποτέλεσαν τελικά ανασταλτικό παράγοντα για τη Σαμπντόρια, η οποία δεν κινείται εν τέλει για την απόκτησή του από την ΑΕΚ