ΔΝΤ: Η ΕΕ θα λάβει υπόψη τα όρια ηλικίας στην επιλογή του διαδόχου της Λαγκάρντ
Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν υπόψιν τα όρια ηλικίας όταν αποφασίσουν για τον υποψήφιο διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ δηλώνει ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Μίκα Λίντιλα, αυξάνοντας τη δυσκολία επίλυσης της εξίσωσης, ενώ το παζάρι .
Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν υπόψιν τα όρια ηλικίας όταν αποφασίσουν για τον υποψήφιο διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Μίκα Λίντιλα.
Το σχόλιο φάνηκε να έρχεται σε αντίθεση με δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν ως πιθανό υποψήφιο τον 71 ετών πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Οι κανόνες του ΔΝΤ προβλέπουν ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του γενικού διευθυντή πρέπει να είναι κάτω των 65 ετών.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ πρέπει να αντικαταστήσει την Λαγκάρντ, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες την επέλεξαν ως την επόμενη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ένα αξίωμα το οποίο θα αναλάβει τον Νοέμβριο. Καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή εκτελεί προσωρινά ο Ντέιβιντ Λίπτον.
Δύσκολο παζάρι για το διάδοχο
Η δήλωση του Λιντίλα αυξάνει τη δυσκολία επίλυσης της εξίσωσης.
Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η ΕΕ επιθυμεί να συμφωνήσει σε έναν ευρωπαίο αξιωματούχο που θα αντικαταστήσει την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ.
«Υπάρχει ισχυρή βούληση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, είναι μεταξύ αυτών που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τη Φινλανδία, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε.
Άλλος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες της Ε.Ε. θέλουν ως υποψήφιο κάποιον από χώρα-μέλος της Ε.Ε., γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείονται οι Βρετανοί υποψήφιοι, δεδομένου ότι η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ είχε αναφερθεί ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους της Ευρώπης.
Όπως σχολιάζει το Reuters παραδοσιακά το ΔΝΤ διοικείται από έναν Ευρωπαίο, ενώ ένας Αμερικανός ηγείται της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το γεγονός, δε, ότι στην τελευταία τοποθετήθηκε πρόσφατα ο Ντέιβιντ Μάλπας κάνει τους Ευρωπαίους να θεωρούν δεδομένο πως τα ηνία του ΔΝΤ θα λάβει πάλι κάποιος από τη Γηραιά Ήπειρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442