Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Σεβαστάκης – Εξηγεί τους λόγους

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Σεβαστάκης – Εξηγεί τους λόγους

Ο κ. Σεβαστάκης είχε πρόσφατα σπάσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή του Αλέξη Τσίπρα.

Απουσιάζει από την επικαιροποιημένη λίστα της Κουμουνδούρου το όνομα του Δημήτρη Σεβαστάκη στη Σάμο.

Ο κ. Σεβαστάκης είχε πρόσφατα σπάσει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην βουλευτής εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook τους λόγους που δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η συμπερίληψή μου στα στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες» γράφει χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι κεντρικές επιλογές του είναι η ζωγραφική, η τέχνη του, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η συγγραφή.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Σεβαστάκης γράφει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια μεγάλη παράταξη με σημαντικές πολιτικές δυνατότητες, που αναπτύσσει τα χαρακτηριστικά της. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον κορμό μιας μεγάλης οργανωτικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Με πολιτική ψυχραιμία και τη νηφάλια αίσθηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής δύναμης, μπορεί να συγκεφαλαιώνει τις παραδόσεις της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού αστικού χώρου και να συν-καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις .

Όπως έπραξα όλα τα χρόνια, ήδη από την εποχή που ήμουν μαθητής, αδιάλειπτα, σταθερά και μαχητικά, όπως έπραξα στα τελευταία τέσσερα και μισό χρόνια, ως βουλευτής του νομού Σάμου, σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα είμαι πάντα παρών στη μεγάλη προσπάθεια. Έχω εξηγήσει στους συντρόφους και φίλους, ότι οι κεντρικές επιλογές μου είναι η ζωγραφική, η τέχνη μου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η συγγραφή.

Οι πολιτικές απαντήσεις μπορούν να διατυπωθούν ευκρινέστερα και διαρκέστερα μέσα από την τέχνη, τη γλώσσα, τη διδακτική φυσικά και την πολιτική στράτευση . Ιεραρχώντας έτσι, θεωρώ την υψηλή τιμή να περιλαμβάνομαι στα ψηφοδέλτια της νέας εκλογικής διαδικασίας, ως κάτι που ξεπερνάει τις σημερινές μου δυνατότητες. Φυσικά θα συμμετέχω στην προεκλογική μάχη, στηρίζοντας την παράταξη, τις δυνάμεις της προόδου και της πολιτικής νηφαλιότητας και φυσικά θα είμαι σταθερά ενεργός και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου..»

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο