Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bentley Flying Spur 2020: Eπιβλητική πολυτέλεια

Bentley Flying Spur 2020: Eπιβλητική πολυτέλεια

Η νέα γενιά της Flying Spur υπόσχεται ακόμα περισσότερη πολυτέλεια και άνεση καθώς και μια σειρά από νεολογισμούς μεταξύ των οποίων η τετραδιεύθυνση και η δυνατότητα επιλογής τρισδιάστατων δερμάτινων επενδύσεων που αποσκοπούν να ενισχύσουν περαιτέρω την ούτως ή άλλως επιβλητική της προσωπικότητα.

Μετά το λανσάρισμα της νέας Continental GT Coupe το 2017 και της ανοιχτής έκδοσής της το 2018, η βρετανική φίρμα ολοκληρώνει την γκάμα με την τετράθυρη παραλλαγή του μοντέλου η οποία υπόσχεται περισσότερη πολυτέλεια από ποτέ σε ένα ριζικά αναβαθμισμένο σύνολο με ακόμα πιο έντονα τα στοιχεία πολυτέλειας.

Αναλυτικά, η τρίτη γενιά της Flying Spur έχει ακόμα μεγαλύτερο μήκος από την προκάτοχό της φτάνοντας τα 5,304 μέτρα και κρύβοντας ένα επίσης αυξημένο κατά 13,0 εκατοστά μεταξόνιο το οποίο διαμορφώνεται σε 3,195 μέτρα, εξασφαλίζοντας ακόμα περισσότερη άνεση για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Επίσης παρά τα φαινόμενα και τις ομοιότητες με την προηγούμενη γενιά της, η Bentley υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα εντελώς “νέο design” στοιχείο που γίνεται ορατό αν επικεντρωθεί κανείς στις λεπτομέρειες όπου και θα εντοπίσει πολλές αντιστοιχίες με την Continental GT.


Επί της ουσίας, η Flying Spur είναι σχεδιασμένη εξαρχής από λευκό χαρτί και χάρη τόσο στο αυξημένο μέγεθός της όσο και στις υπερτονισμένες και πιο μυώδεις γραμμές της υπόσχεται μια ακόμα περισσότερο επιβλητική παρουσία.

Σε αυτό συνηγορούν οι τροχοί των 21 ιντσών οι οποίοι είναι και οι μικρότερου διαμετρήματος ενώ πάντα υπάρχει επιλογή τροχών 22 ιντσών δια χειρός Mulliner. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας Matrix LED ενώ στα εξοπλιστικά της χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται μια ομολογουμένως γενναιόδωρη σε έκταση ηλεκτροχρωματική πανοραμική ηλιοροφή. Για πρώτη φορά στην ιστορία τoυ μοντέλου, το χαρακτηριστικό “Flying B” που δεσπόζει στο καπό φωτίζεται όταν ο οδηγός πλησιάζει.

Η «όψη» της χαρακτηρίζεται από την κάθετη διαμόρφωση της γρίλιας που παραπέμπει στο απώτερο παρελθόν του μοντέλου και στην S1 Continental Flying Spur toy 1957, ενώ μια προσεκτική παρατήρηση στα κεντρικά φωτιστικά σώματα αποκαλύπτει τις γενναιόδωρες ποσότητες σε χρώμιο που αποσκοπούν να δίνουν μια ιριδίζουσα και λαμπερή εικόνα ακόμα και όταν δεν βρίσκονται σε λειτουργία. Τα πίσω φωτιστικά σώματα υπακούουν στο μοτίβο Β και μιμούνται την αισθητική των εισαγωγών αέρα του εσωτερικού.

Στις πρωτιές της Flying Spur συγκαταλέγεται και η δυνατότητα επιλογής επένδυσης από τριών διαστάσεων δέρμα όπως το αποκαλεί η Bentley και το οποίο αποτελεί πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Φυσικά, όπως επιβάλλει το πολυτελές είδος οι ιδιοκτήτες της θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πολυάριθμων επιλογών πολυτελών υλικών για κάθε λεπτομέρεια των επενδύσεων του εσωτερικού.

Στο κέντρο του ταμπλό, δεσπόζει το γνώριμο περιστρεφόμενο δύο όψεων infotainment το οποίο μπορεί να εμφανίζει είτε τις ενδείξεις του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης σε οθόνη 12,3 ιντσών, είτε τρία αναλογικά όργανα (χρονόμετρο, πυξίδα και θερμόμετρο) είτε να «εξαφανιστεί» εντελώς πίσω από το ταμπλό, προς τέρψη των οπαδών του πιο παραδοσιακού design.

Το ηχοσύστημα αποτελείται από 10 ηχεία ενώ όσοι το επιλέξουν διατίθεται ηχοσύστημα 1.500 Watt της Bang&Olufsen ή 2.200 Watt με 19 ηχεία και την υπογραφή της Naim.

Στην αθέατη πλευρά της Flying Spur βρίσκεται ο γνώριμος όσο και θηριώδης W12 των 6,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 635 ίππους και 900 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός νέου συστήματος τετρακίνησης το οποίο κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή σε κάθε τροχό αυτόματα αναλόγως με τις συνθήκες πρόσφυσης και με τη συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

H Flying Spur είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Bentley που αξιοποιεί σύστημα τετραδιεύθυνσης το οποίο αποσκοπεί να κάνει ευκολότερο τον χειρισμό και τους ελιγμούς για ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά σε μήκος τα πέντε μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, παρά το βάρος των 2,435 τόνων η Flying Spur υπόσχεται επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 333 χλμ./ώρα.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η παρουσία αερανάρτησης η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις, διαθέτει αναβαθμισμένα ελατήρια όπου η ποσόστωση του κυκλοφορούντος αέρα έχει αυξηθεί κατά 60% ενώ ελέγχεται και από ένα αναβαθμισμένο σύστημα ελέγχου που αναπροσαρμόζει συνεχώς το βαθμό απόσβεσης των αμορτισέρ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024