Το Twitter για ΑΝΕΛ: «Αντίο μεγάλο… τίποτα»
Τα εξόχως ειρωνικά σχόλια για την απόφαση του Π. Καμμένου αναμειγνύονται με πικρές διαπιστώσεις για τον θλιβερό βίο και πολιτεία ενός κόμματος που πάτησε στα πιο ταπεινά ένστικτα των Ελλήνων για να γεννηθεί και να κυβερνήσει εκμεταλλευόμενο την χειρότερη κρίση πυο πέρασε η χώρα στην μεταπολίτευση.
Πολλοί λένε -και μάλλον έχουν δίκιο- πως έχουν καταντήσει κλισέ οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, όταν θέλουν να περιγράψουν την ανελέητη σάτιρα που εξαπολύουν οι χρήστες των social media -και ειδικά του Twitter- σχολιάζοντας κάποιο ξαφνικό γεγονός (μείζον ή έλασσον) της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
«Πάρτι», «ξεσάλωσαν», «χαμός», «γλέντι» κλπ.
Η περίπτωση ωστόσο της είδησης πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να πάρουν μέρος στις εθνικές εκλογές είναι διαφορετική. Κι αυτό γιατί τα εξόχως ειρωνικά σχόλια που ακολούθησαν την ανακοίνωση της απόφασης του Πάνου Καμμένου αναμειγνύονται με πικρές διαπιστώσεις για τον θλιβερό βίο και πολιτεία ενός κόμματος που πάτησε στα πιο ταπεινά ένστικτα των Ελλήνων για να γεννηθεί και να κυβερνήσει εκμεταλλευόμενο την χειρότερη κρίση πυο πέρασε η χώρα στην μεταπολίτευση.
Οι πάλαι ποτέ… ορμητικοί Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου δεν πρόκειται να κατέβουν στις επικείμενες εκλογές, μια εξέλιξη κυριολεκτικά αναμενόμενη μετά το ισχνό 0,8% που έλαβαν στις ευρωεκλογές του Μαϊου.
Ακόμα πιο αναμενόμενο ήταν όμως αυτό ακριβώς το ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς τα «επαναστατικά λάβαρα» που σήκωσαν οι ΑΝΕΛ από την ημέρα της δημιουργίας τους και τους ηρωικούς -διανθισμένους με χυδαιολογίες- δεκάρικους που εξαπέλυε με κάθε ευκαιρία ο Πάνος Καμμένος, σε αντιδιαστολή με την «πεζή» πραγματικότητα ενός κόμματος πασπαρτού, ενός αρχηγού ο οποίος ήταν ικανός να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που ορκιζόταν πως δεν πρόκειται να κάνει την αμέσως προηγούμενη στιγμή, διατηρώντας αμετάβλητο το ίδιο άτεγκτο ύφος του δήθεν αδιάφθορου πατριώτη.
Με όλα αυτά ως δεδομένα, τελικά όσα γράφουν οι χρήστες του Twitter για το… άδοξο τέλος των ΑΝΕΛ, και λίγα είναι…
Ξεκίνησε ο #Καμμένος το γλείψιμο. Ο ορισμός του πολιτικού παράσιτο. pic.twitter.com/s7ChyHhJzr
— Friend_of_liberty (@FriendofIiberty) June 9, 2019
Στα 4 ήρθες, στα 4 φεύγεις.
Θα μείνεις στην ιστορία ως η μεγαλύτερη πολιτική ρόμπα που πέρασε από τον τόπο!
Καλή κουράγιο στους απογόνους που θα φέρουν τον λεκέ του ονόματός σου…..#anel_robes #Καμμενος #Εκλογες_2019 pic.twitter.com/XRlHAPdYoi— Sakis Beis (@SakisBeis) June 9, 2019
#Καμμένος: Θα είμαι πιο χρήσιμος εκτός κοινοβουλίου pic.twitter.com/YGaGdaSCCT
— El Professor (@PatisetoKim) June 9, 2019
Κλείσε την πόρτα πίσω σου φεύγοντας από την πολιτική ζωή της χώρας μας……μεγάλο τίποτα #Καμμένος pic.twitter.com/CAbKO3S4wR
— Patakiaras Nick (@NPatakiaras) June 9, 2019
Οχι μόνο δεν θα κατέβει στις εκλογές, γιατί «έλαβε το μήνυμα», αλλά και «αναγνωρίζει» και τη νίκη του Κυριάκου, ο Καμμένος!
Και μετά ο ασυμβίβαστος αγωνιστής άρχισε με ορμή και ασίγαστο πάθος να γλύφει εκεί που κάποτε έφτυνε…#καμμενος— Giorgos Papachristos (@papachristosgio) June 9, 2019
#ΑΝΕΛ #Καμμενος Εθνικές Εκλογές 2019 pic.twitter.com/v1541hQRBk
— Ενεργός_Πολίτης (@energos_politis) June 9, 2019
Οχι μόνο δεν θα κατέβει στις εκλογές, γιατί «έλαβε το μήνυμα», αλλά και «αναγνωρίζει» και τη νίκη του Κυριάκου, ο Καμμένος!
Και μετά ο ασυμβίβαστος αγωνιστής άρχισε με ορμή και ασίγαστο πάθος να γλύφει εκεί που κάποτε έφτυνε…#καμμενος— Giorgos Papachristos (@papachristosgio) June 9, 2019
Όταν ξέρεις ότι η ώρα της Δικαιοσύνης έρχεται, τότε προσπαθείς να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με αυτούς που έβριζες τόσα χρόνια. #Καμμένος #ΑΝΕΛ
— ManthosG (@Manthosg) June 9, 2019
- Νέα Καληδονία: 55χρονος σέρφερ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση καρχαρία
- Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 2-1: To «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το τοπικό ντέρμπι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]
- Αμφίκλεια: Κοντοσούβλι για ρεκόρ Γκίνες μήκους 130 μέτρων με 800 κιλά κρέας
- Ρόμα-Κρεμονέζε 3-0: Έπιασε τη Νάπολι στην 3η θέση με οδηγό τον Κριστάντε
- Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]
- Έδεσσα: Αιματηρό επεισόδιο στο καρναβάλι – 23χρονος μαχαίρωσε 21χρονο στο πόδι
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπασκόνια με «κατοστάρα» στη Ρεάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-136x85.jpg)

















![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442