ΕΕ προς Βρετανία : Δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης
Η ΕΕ διεμήνυσε στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης που κλείστηκε με την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τον περασμένο Νοέμβριο.
Η ΕΕ διεμήνυσε στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης που κλείστηκε με την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τον περασμένο Νοέμβριο.
Το εμβόλιο… του Brexit
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκρινε ότι η απόλυτη παράλυση όσον αφορά το Brexit χρησίμευσε σαν «εμβόλιο» εναντίον της ψήφου στους ευρωσκεπτικιστές στις ευρωεκλογές.
Αντιευρωπαϊκά κόμματα σημείωσαν μεν κέρδη στις ευρωεκλογές της περασμένης εβδομάδας, αλλά αισθητά μικρότερα από ό,τι προβλεπόταν, ενώ φιλοευρωπαϊκές παρατάξεις, όπως οι φιλελεύθεροι και οι πράσινοι, αύξησαν επίσης τα ποσοστά τους σε βάρος του συρρικνούμενου πολιτικού κέντρου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα, ακόμη προκαταρκτικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα συνεχίσουν να έχουν ευρεία πλειοψηφία στην επόμενη ευρωβουλή.
«Οι Ευρωπαίοι συνάγουν συμπεράσματα»
Η ΕΕ διεμήνυσε στο Ηνωμένο Βασίλειο χθες Τρίτη ότι δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης που κλείστηκε με την απερχόμενη πρωθυπουργό Τερέζα Μέι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δεν εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένας από τους λόγους που οι ψηφοφόροι στην ήπειρο ανέδειξαν φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία ήταν το Μπρέξιτ», διαβεβαίωσε ο Τουσκ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το άτυπο δείπνο των ηγετών στις Βρυξέλλες.
«Καθώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τι σημαίνει το Μπρέξιτ στην πράξη, συνάγουν συμπεράσματα. Το Μπρέξιτ ήταν εμβόλιο κατά της προπαγάνδας εναντίον της ΕΕ και των ψευδών ειδήσεων», έκρινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πολιτική κρίση και διχασμός
Η πολιτική κρίση στη Βρετανία και ο διχασμός της κοινωνίας για το Μπρέξιτ δεν έχει πάψει να βαθαίνει τα τελευταία τρία χρόνια, αφού οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα.
Γύρω από το πώς, το πότε, κι ακόμη και το εάν το ΗΒ θα αποχωρήσει από την ΕΕ επικρατεί ακόμη τεράστια αβεβαιότητα, και το αδιέξοδο ανάγκασε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την επικείμενη παραίτησή της τον επόμενο μήνα.
Ο επόμενος πρωθυπουργός των συντηρητικών ενδέχεται να επιδιώξει πολύ πιο σκληρό διαζύγιο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γαλλία: Τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100 ευρώ επειδή ο γάτος της έκοβε βόλτες την αυλή του γείτονα
- Σεισμός τώρα στη Ναύπακτο
- Αταμάν: «Αν κάνουμε το 2/2 θα είμαστε στα πλέι οφ»
- Αγορά εργασίας: Σε δύσκολη θέση όσοι χάνουν την εργασία τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Τελικά, ποιος θα σκηνοθετήσει το νέο «Βασικό Ένστικτο»;
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442