Γεροβασίλη: Επιτέθηκαν στη Βουλή για να ηρωοποιήσουν κάποιον που καταδικάστηκε για μια σειρά φόνους
Για εργαλειοποίηση του συμβάντος και την αντιμετώπισή του με όρους μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς έκανε λόγο η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Την επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, αλλά και τις αντιδράσεις των κομμάτων σχολίασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Η επίθεση στη Βουλή είναι επίθεση σε ό,τι συμβολίζει τη Δημοκρατία μας, το δημοκρατικό πολιτικό μας σύστημα και το κράτος δικαίου. Αλλά είναι και προσπάθεια ηρωοποίησης κάποιου που καταδικάστηκε αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη για μια σειρά φόνους. Οι πράξεις αυτές έχουν καταδικαστεί πολιτικά από όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου» αναφέρει η κυρία Γεροβασίλη.
Όπως σημειώνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «θα περίμενε κανείς, και σήμερα, ότι θα αντιμετωπίζαμε σαν μια γροθιά την επίθεση εναντίον της Βουλής, δηλώνοντας την γενική μας βούληση ότι η Δημοκρατία μας ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται. Αντ’ αυτού είδαμε για μία ακόμη φορά την εργαλειοποίηση του συμβάντος και την αντιμετώπισή του με όρους μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς».
«Η προσφυγή της ΝΔ στο προσφιλές της αφήγημα περί “νόμου και τάξης”, φυλακών υψίστης ασφαλείας, ακύρωσης αδειών και κάθε δικαιώματος των φυλακισμένων, καθώς και οι έωλοι ισχυρισμοί ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει τους “μπαχαλάκηδες”, υπονομεύει το δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις αντιδημοκρατικές, έκνομες πρακτικές» προσθέτει και συμπληρώνει πως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι ψηφοθηρούν ότι δεν πλήττουν την κυβέρνηση αλλά συνολικά το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι στις εκλογές της Κυριακής δεν εκλέγουν κυβέρνηση, αλλά ψηφίζουν για την αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και την εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το γνωρίζουν όλοι, εκτός όσων κατά περίπτωση επιχειρούν να σπεκουλάρουν ή να προβοκάρουν, ζώντας δικές τους φαντασιώσεις» τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «στη Δημοκρατία οι παραβατικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται σύμφωνα με όσα ορίζει το δικαιικό μας σύστημα».
«Ευθύνη και καθήκον των κατά περίπτωση εντεταλμένων οργάνων είναι να οδηγούν τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ως εκ του νόμου ορίζεται» συμπληρώνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καταλήγοντας πως το μήνυμα είναι σαφές και προς κάθε κατεύθυνση: «Κανένας δεν θα καταφέρει να διαταράξει την ομαλή εκλογική διαδικασία».
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»
- «Έχετε κράτηση;»: Ο παραλογισμός που μας έκανε να νοσταλγούμε τα παλιά στέκια
- Δεν του… πάει ο Απρίλης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)




























![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442