Στο θέμα της υπόθεσης λιπασματοβιομηχανίας ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αναφέρεται ο «Βηματοδότης» ζητώντας μάλιστα απαντήσεις από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

«Να με ενημερώσει για το πού βρίσκεται η διαδικασία αναγκαστικής διαχείρισης της λιπασματοβιομηχανίας ELFE, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία οφείλει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, ζήτησα από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Βλέπετε, έχουν περάσει 65 ημέρες από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Δημήτρης Τζώρτζης είχε ανακοινώσει πως η επιχείρηση αερίου διαπραγματεύεται την αναγκαστική διαχείριση της «αμαρτωλής» εταιρείας του Λαυρεντιάδη και ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη για το θέμα» αναφέρει ο «Βηματοδότης».

Δεδομένου ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης έχει χειριστεί προσωπικά το ζήτημα της λιπασματοβιομηχανίας και είχε υπερασπιστεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην ειδική συνεδρίαση που είχε γίνει για το θέμα στη Βουλή, του ζήτησα να με ενημερώσει για το πότε η κυβέρνηση θα πάρει τον έλεγχο της ELFE από τα χέρια του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μέσω της αναγκαστικής διαχείρισης.

Προς έκπληξή μου ο κ. Φλαμπουράρης με ενημέρωσε πως το ζήτημα όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει, αλλά και πως ο ίδιος έχει μάθει από τον επικεφαλής της «ανεξάρτητης» φορολογικής διοίκησης Γιώργο Πιτσιλή ότι δεν πρόκειται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν πω ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερο τον Λαυρεντιάδη να «φεσώνει» τη ΔΕΠΑ και τους έλληνες φορολογουμένους θα φταίω;