Παρακολουθήστε σε ζωντανή αναμετάδοση ολόκληρη την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα.
Σε εξέλιξη η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα από τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο.
Δείτε τη ζωντανή αναμετάδοση:
Στον τόπο όπου συνέβησαν όλα τα φρικτά γεγονότα του Θείου Πάθους αλλά και η Ανάσταση του Θεανθρώπου, χιλιάδες προσκυνητές απ’ ολόκληρο τον κόσμο, έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου να βιώσουν από κοντά το μεγάλο γεγονός.
Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.
Μετά τη λήξη της τελετής αφής, περίπου στις 14:30, η ελληνική αντιπροσωπεία θα πάει στο Πατριαρχείο, όπου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ θα παραδώσει το Αγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει στις 18.30 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Στη συνέχεια το Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.