Ισπανία: Συνελήφθη τζιχαντιστής που ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση
Το υπουργείο δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας αυτός, που είναι μόνιμος κάτοικος Σεβίλλης, σκόπευε να εξαπολύσει την επίθεση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (των Καθολικών)
Η αντιτρομοκρατική αστυνομία απέτρεψε σχεδιαζόμενη επίθεση στη Σεβίλλη με τη σύλληψη ενός ύποπτου τζιχαντιστή στο Μαρόκο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.
Το υπουργείο δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας αυτός, που είναι μόνιμος κάτοικος Σεβίλλης, σκόπευε να εξαπολύσει την επίθεση κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (των Καθολικών), σε μια περίοδο που εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.
Ο ισπανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος El Confidencial, επικαλούμενος μη κατονομαζόμενες πηγές, έγραψε ότι θα στοχοθετούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη.
«Η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ισπανίας και του Μαρόκου πραγματοποίησαν μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση (…) που οδήγησε στη σύλληψη, στο Μαρόκο» του ανθρώπου αυτού, ανέφερε μόνο στην ανακοίνωσή του.
Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντος στη Σεβίλλη.
Από το 2015 η Ισπανία έχει θέσει στο επίπεδο 4 (με ανώτατο το 5) το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. Η αστυνομία ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείες ενόψει του Πάσχα αλλά και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
- Στρατηγική επένδυση της Allwyn στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»
- Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε λάθος ανθρώπους σε απόπειρα δολοφονίας μέλους της Χεζμπολάχ
- Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΕΛΤΑ στον Μαραθώνα
- Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν για τον μήνα Μάιο
- Συναγερμός στην αγγλική αστυνομία για τον ημιτελικό Κυπέλλου Τσέλσι – Λιντς στο Γουέμπλεϊ
- Μελίσα Γκίλμπερτ – Γνώριζε ότι ο σύζυγός της κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση πριν τον γάμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442