Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Εφές «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα

Η Εφές «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα

Οι Τούρκοι επικράτησαν με 75-68 της Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη και πήραν.. κεφάλι στην σειρά των πλέι οφ με τους Καταλανούς. Φοβερός ο Σέρβος με 21 πόντους, σκέπασε τα καλάθια ο Αμερικανός.

Το πόσο πολύ θέλει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Final 4 Ευρωλίγκας έδειξε η Αναντόλου Εφές απέναντι στην Μπαρτσελόνα και στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς. Η ομάδα από την Τουρκία επικράτησε με 75-68 της  αντιπάλου της και πλέον είναι στο 1-0 με τους Καταλανούς, ούσα ανώτερη σε όλο το παιχνίδι που έλαβε χώρα στην Σινάν Ερντέν Αρίνα.

Το συγκρότημα του Αταμάν ευτύχησε να έχει σε καταπληκτική ημέρα τον Βασίλιε Μίτσιτς, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους έχοντας και 4/5 τρίποντα, την ώρα που κόντά του ήταν και ο Μπράιαντ Ντάνστον με πολύ δουλειά στις δύο ρακέτες και το κομβικό κόψιμο επάνω στον Σίνγκλετον όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 5 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

Οι γηπεδούχοι είχαν καθαρό προβάδισμα με το καλημέρα στην αναμέτρηση, αφού με τον Μίτσιτς πρωτατωνιστή προηγήθηκαν με 12-4. Το τρίποντο του Μοερμάν έφερε το 15-4, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να σταματήσουν την Εφές.

Δύο τρίποντα των Άντερσον και Μίτσιτς ξανά έφεραν το παιχνίδι στο 24-11 με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 26-15 υπέρ των  γηπεδούχων.

Η Μπαρτσελόνα έπρεπε να επιτεθεί και σιγά σιγά ροκάνισε τη διαφορά.  Μείωσε λοιπόν σε 26-21, μέχρι να της κόψει την φόρα ο Λάρκιν με ένα διποντο. Ο Πάνγκος σκόραρε και πάλι για τους πέντε πόντους διαφορά (28-23) με το ματς να γίνεται ντέρμπι και να φτάνει στους 2 (28-26).

Ο Πλάις με ποστ σε δύο φάσεις έκαεν το 32-26, όμως και πάλι ο Πάνγκος έλαβε δράση, με τον Σμιτς να ισοφαρίζει το πιαχνίδι με τρίποντο (32-32). Το κρεσέντο του Γερμανού σέντερ δεν σταμάτησε και μαζί με τον παντού παρόντα Μίτσιτς πέτυχαν 2 τρίποντα, για να ολοκληρώσει το 8-0 της Εφές ο Λάρκιν για το 40-32. Οι δυο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια με το σκορ 40-36 με το σκορ να δείχνει ότι αμφότερες είναι μέσα στο κλίμα της νίκης.

Ο Μίτσιτς ήταν εντυπωσιακός από κάθε άποψη στο παρκέ. Με τρίποντα και με ντράιβ έκανε το 47-42, με τον Μόερμαν να εκτελεί από την περιφέρει για το +6 (50-44).

Ένα τρίποντο του… Ντάνστον (!) και ένα του Σίνγκλετον ήταν ο λόγος του 53-47, με τον παλιό σέντερ του Ολυμπιακού να είναι κομβικός στο παιχνίδι των Τούρκων που πέρασαν και πάλι με 11 πόντους με γκολ φάουλ του, με ένα λεπτό για το δεκάλεπτο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 58-49, με τους Καταλανους να δυσκολεύονται ιδιαίτερα για να ακολουθήσουν σε αυτόν τον ρυθμό.

Η Εφές είχε τον Μίτσιτς… σεληνιασμένο, αυτός με γκολ φάουλ διαμόρφωσε το 69-57 την ώρα που ο Ντάνστον σκέπαζε τα καλάθια. Με 5 λεπτά για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, η Εφές ήταν μπροστά με 12 επειτα από νέο καλάθι του Αμερικανού σέντερ, όμως από το 71-59, η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα 7-0 σερί, με τον Χάνγκα να μειώνει στους 5 με τρίποντο.

Ο Ντάνστον όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, ο Σίγκλετον σηκώθηκε για δίποντο, τον έκοψε στα ίσα (36,6 για το τέλος) και ο Μίτσιτς απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 1-0 της ομάδας του Αταμάν στη σειρά με τους «μπλαουγκράνα».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024