Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Στο σφυρί ιστορική τιάρα με την υπογραφή Φαμπερζέ

Στο σφυρί ιστορική τιάρα με την υπογραφή Φαμπερζέ

Ο οίκος Christie's θα διαθέσει σε δημοπρασία μια τιάρα που φέρει την υπογραφή του Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ, του διάσημου κοσμηματοπώλη των τσάρων της Ρωσίας

Ο οίκος Christie’s θα διαθέσει σε δημοπρασία μια τιάρα που φέρει την υπογραφή του Πέτερ Καρλ Φαμπερζέ, του διάσημου κοσμηματοπώλη των τσάρων της Ρωσίας, με τους εκτιμητές να υπολογίζουν την αξία της από 230.000 έως 340.000 δολάρια.

Η ιστορία της πολύτιμης τιάρας

Η τιάρα φιλοτεχνήθηκε το 1904 με ακουαμαρίνες και διαμάντια ως δώρο γάμου από τον Φρειδερίκο Φραγκίσκο Δ΄της Γερμανίας, Μέγα Δούκα του Μεκλενβούργου-Σβερίν στη νύφη του, Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Ανόβερου και του Κάμπερλαντ.

Η μητέρα του Μεγάλου Δούκα ήταν ρωσίδα δούκισσα, δεινή συλλέκτρια των κοσμημάτων Φαμπερζέ και ενθάρρυνε τον 22χρονο γιο της να παραγγείλει το δώρο στο εργαστήρι του Φαμπερζέ στην Αγία Πετρούπολη.

Το δώρο έφθασε ένα μήνα μετά τον γάμο, γιατί ο δούκας καθυστέρησε να διαλέξει τις πολύτιμες πέτρες και τα σχέδια του Φαμπερζέ χάθηκαν, καθώς απεικονίζονταν λεπτομερώς σε αλληλογραφία που ανταλλασσόταν μεταξύ της Ρωσίας και της γερμανικής αυλής.

«Είναι μια πανέμορφη τιάρα με εννέα ακουαμαρίνες διαφορετικού μεγέθους. Υπάρχουν ελάχιστες τιάρες Φαμπερζέ στον κόσμο σήμερα και όταν διατίθενται σε δημοπρασία, προσελκύσουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Μαξ Φόουσετ, ειδικός των κοσμημάτων στον Κρίστις.

Το σχέδιο της τιάρας παρουσιάζει λουλουδάκια μη-με-λησμόνει δεμένα με κορδέλες που σχηματίζουν φιόγκους, για να σημαίνει την αληθινή αγάπη, και διάσπαρτα υπάρχουν τα βέλη του έρωτα.

Η τιάρα θα βγει το σφυρί στη Γενεύη στην 15 Μαΐου μαζί με άλλα κοσμήματα.

https://www.instagram.com/p/BtjPxR7hLpU/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/BwDXbU4gU_Z/?utm_source=ig_web_copy_link

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
Cookies