Κιν : Το θύμα ρατσισμού πληρώνει πρόστιμο για θέατρο
Το πειθαρχικό δικαστήριο της Serie A ανέβαλε την απόφαση για τη ρατσιστική επίθεση προς τον Μόιζε Κιν κατά τη διάρκεια αγώνα με την Κάλιαρι και επέβαλε πρόστιμο στον παίκτη για θέατρο στον ίδιο αγώνα
Οι οπαδοί της Κάλιαρι καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στη Γιουβέντους έκαναν τον γνωστό ήχο της μαϊμούς εκδηλώνοντας απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά με θύμα τον Μόιζε Κιν. Ο ίδιος όταν σκόραρε, στάθηκε μπροστά τους και άνοιξε τα χέρια του, θέλοντας να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο στον οχετό τους.
Το συμβάν στο 85ο λεπτό προκάλεσε τη θυμωμένη αντίδραση του συμπαίκτη του Κιν, Ματουϊντί, ο οποίος παραπονέθηκε ότι υπέστη κι αυτός ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Κάλιαρι, πέρυσι.
Παρόλα αυτά, το πειθαρχικό όργανο του ιταλικού πρωταθλήματος, ανέβαλε την απόφαση σχετικά με το άνωθεν συμβάν και «έτρεξε» να τιμωρήσει τον νεαρό άσο για… θέατρο στο ίδιο παιχνίδι.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο δήλωσε την Παρασκευή (05/04) ότι είχε ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από την ομάδα που κάνει την σχετική έρευνα και τις δημόσιες Aρχές «για να διαπιστώσει σε ποιες φάσεις του αγώνα έγινε στόχος της κερκίδας ο Κιν, με συμπεριφορές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως φυλετική διάκριση».
Επίσης, έπρεπε να καθοριστεί «η πραγματική διάσταση και αντίληψη» της φερόμενης ρατσιστικής κακοποίησης, ανέφερε το δικαστήριο.
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω ωστόσο, το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στον 19χρονο 2.000 ευρώ ($ 2.242) για θέατρο στην περιοχή με σκοπό να εκμαιεύσει πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, για το οποίο πήρε κίτρινη κάρτα.
Italian FA fine Moise Kean €2,000 for diving during clash with Cagliari in which teenager racially abused… but fans will be investigated for abusive chants aimed at Juventus striker https://t.co/vXtRm1KxVF
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).