«Σκεπάστηκε» η Κύπρος από εκατομμύρια πεταλούδες
Κάθε μια ώρα «εισβάλουν» 25.000 πεταλούδες από το Ισραήλ στην Κύπρο
Εκατομμύρια πεταλούδες «εισέβαλαν» στην Κύπρο από το Ισραήλ, ενώ το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, οι πεταλούδες του είδους Βανέσα του Κάρδου κάνουν το μεγάλο τους ταξίδι, το οποίο γίνεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τη Σαουδική Αραβία προς την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα, 25.000 πεταλούδες φεύγουν ανά μία ώρα από το Ισραήλ και φτάνουν στην Κύπρο.
Τα σμήνη πεταλούδων δημιουργούν μία όμορφη εικόνα, λίγες ημέρες μετά την εαρινή ισημερία και την «επίσημη» έναρξη της Άνοιξης.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο είδος παρατηρείται σε όλες τις ηπείρους, εκτός της Ανταρκτικής και της Νότιας Αμερικής. Επίσης, έχουν παρατηρηθεί ταξίδια από το Ισραήλ προς την Κύπρο, από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα, αλλά και από τη Βόρεια Αμερική προς το Μεξικό.
Το συγκεκριμένο ταξίδι αποτελεί ακόμα μυστήριο για τον άνθρωπο, καθώς και ο λόγος που το προκαλεί.
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Το πλαφόν δεν αναχαιτίζει την ακρίβεια – Καταγγελίες για τσουχτερές ανατιμήσεις
- «O θάνατος ενός ηθοποιού» έρχεται στο ΠΛΥΦΑ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι οδηγοί ταξί από σήμερα – Τα αιτήματά τους
- Η μία άσκηση που μπορεί να «μεταμορφώσει» το σώμα μας
- Δεύτερη ευκαιρία για λάθη και παραλείψεις στον ΕΝΦΙΑ – Τι πρέπει να κάνετε
- Ισραηλινό σφυροκόπημα σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Νεογέννητο μόλις 3 ημερών το μικρότερο θύμα των επιθέσεων στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442