Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mazda CX-30: To νέο crossover των Ιαπώνων

Mazda CX-30: To νέο crossover των Ιαπώνων

Η Mazda εμπλουτίζει την περιπετειώδη γκάμα της με ένα νέο crossover το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα CX-3 και CX-5, μοιράζεται τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του με το νέο Mazda3 και επωφελείται από ήπια υβριδική τεχνολογία αλλά και τετρακίνηση, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία.

Ανατρέποντας τα προγνωστικά που την ήθελαν να παρουσιάζει στη Γενεύη τη νέα γενιά του CX-3, η Mazda έκανε την έκπληξη, επιφυλάσσοντας για την ελβετική διοργάνωση ένα νέο crossover μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην γκάμα ανάμεσα στα CX-3 και CX-5.

To CX-30 όπως ονομάζεται μοιράζεται την αρχιτεκτονική του και την πλειονότητα των μηχανικών του μερών με το νέo, ήδη γνωστό, Mazda3 κάτι που σημαίνει ότι κάτω από το καπό του θα βρεθούν οι νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης SkyActiv-X που στην περίπτωση του μικρομεσαίου μοντέλου της Mazda φτάνουν έως και τους 180 ίππους ενώ, χάρη στο καινοτόμο σύστημα ανάφλεξης μέσω συμπίεσης, υπόσχονται να προσφέρουν συνδυαστικά τα επιμέρους πλεονεκτήματα των κινητήρων βενζίνης και diesel.

Παράλληλα, στην εξίσωση του CX-30 το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα διατεθεί με κινητήρες βενζίνης και diesel, συμβατούς με τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro6 dTemp, σε συνδυασμό με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, προστίθεται και η ήπια υβριδική τεχνολογία των Ιαπώνων η οποία θα συνοδεύει τις εκδόσεις βενζίνης και μεγιστοποιεί τα οφέλη εξοικονόμησης καυσίμου των SkyActiv-X.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο crossover έχει διαστάσεις 4,395 μ. μήκος, 1,795 μ. πλάτος και μεταξόνιο 2,655 μέτρων ενώ σχεδιαστικά υπακούει στο γνώριμο σχεδιαστικό κώδικα Kodο o οποίος στην προκειμένη περίπτωση έχει εφαρμοστεί πιο συντηρητικά σε σχέση με τα υπόλοιπα CX μοντέλα της γκάμας.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει η παρουσία του συστήματος τετρακίνησης i-Αctiv ο οποίο συνδυάζεται με σύστημα διαχείρισης ροπής το οποίο αναλόγως τις συνθήκες, κατανέμει αυτομάτως την ροπή στον μπροστινό και στον πίσω άξονα εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση χωρίς να επιβαρύνει τις τιμές κατανάλωσης καυσίμου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024