Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την έξοδο των εκδρομέων
Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ στοχεύει στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων
Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την χώρα έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της εξόδου των εκδρομέων κατά την εορταστική περίοδο.
Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ στοχεύει στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητών τηλεφώνων, μη χρήση προστατευτικού κράνους, ζώνης ασφαλείας και αντικανονικό προσπέρασμα, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.
Σημειώνεται, ότι τα κεντρικά σημεία του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνουν:
-Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
-Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση «επικίνδυνων» παραβάσεων. -Διαρκή τροχονομική αστυνόμευση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς).
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
-Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
-Ενημέρωση των πολιτών σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η πληροφόρηση για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
- Αγρότες: Μετά την Πρωτοχρονιά αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων – Την ίδια συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442