Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδυνατίστε κάνοντας βάρη

Αδυνατίστε κάνοντας βάρη

Αν πιστεύατε ότι μόνο η αερόβια άσκηση βοηθάει στο αδυνάτισμα, κάνατε λάθος

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες ξεκινούν την προπόνηση με βάρη, καταρρίπτοντας το στερεότυπο ότι «τα βάρη είναι για άντρες». Ενώ παλαιότερα κυριαρχούσε η αντίληψη ότι τα βάρη κάνουν το σώμα αντιαισθητικά μυώδες, σήμερα οι γυναίκες έχουν καταλάβει ότι τα βάρη μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση ενός καλλίγραμμου σώματος.

Αν στόχος σας είναι το αδυνάτισμα, ο πιο γρήγορος τρόπος να το πετύχετε δεν είναι το τζόκινγκ ή η αερόβια άσκηση (αν και αποτελούν εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης). Η προπόνηση με βάρη, ειδικά όταν συνδυάζεται σε κυκλικό πρόγραμμα με αερόβια άσκηση, είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψετε θερμίδες.

Δεν είναι κατά τη διάρκεια της προπόνησης που «συμβαίνει η μαγεία», αλλά μετά. Πρόκειται για το λεγόμενο «afterburn effect», το οποίο έχει απασχολήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια τον χώρο του fitness. Ενώ το τρέξιμο καίει πολλές θερμίδες, η διαδικασία σταματάει όταν σταματάτε να τρέχετε. Η προπόνηση με βάρη, ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες ακόμη και 72 ώρες μετά την προπόνησή σας!

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη μυϊκή μάζα καίνε και περισσότερες θερμίδες, έχουν, δηλαδή, μεγαλύτερο βασικό μεταβολισμό. Ο βασικός μεταβολισμός (RMR) αφορά τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα μας σε κατάσταση ηρεμίας για τις βασικές ζωτικές λειτουργίες του.

Η καύση θερμίδων δεν είναι, βέβαια, το μοναδικό όφελος που προκύπτει από την ενασχόληση με τα βάρη. Τα βάρη θα κάνουν το σώμα σας πιο σφιχτό και δυνατό, ενώ αυξάνουν την οστική πυκνότητα, μειώνοντας τις πιθανότητες ανάπτυξης οστεοπόρωσης. Μάλιστα, ορισμένες έρευνες του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής υποστηρίζουν ότι η τακτική προπόνηση με βάρη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών ασθενειών.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024