Σε κλίμα τρόμου η Γαλλία: Κλειστά τα καταστήματα κι ο Πύργος του Άιφελ
Οι έμποροι καλούνται «την ημέρα της διαδήλωσης: να κλείσουν τις πόρτες και τις προσβάσεις, όπως επίσης να ενημερώσουν το προσωπικό τους για τους κινδύνους που θα διατρέχει», επισημαίνεται στις έγγραφες συστάσεις της αστυνομίας προς τους εμπόρους
Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού κάλεσε σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του Σανζ Ελιζέ να «κλείσουν τις πόρτες (τους) και (να αποκλείσουν) την πρόσβαση» κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο.
Οι έμποροι καλούνται «την ημέρα της διαδήλωσης: να κλείσουν τις πόρτες και τις προσβάσεις, όπως επίσης να ενημερώσουν το προσωπικό τους για τους κινδύνους που θα διατρέχει», επισημαίνεται στις έγγραφες συστάσεις της αστυνομίας προς τους εμπόρους.
Στις συστάσεις δεν διευκρινίζεται εάν το κλείσιμο των καταστημάτων πρέπει να είναι ολικό ή μερικό.
Το μέτρο αφορά αρκετές περιοχές: εκείνη του Σανζ Ελιζέ, «όπως και όλων των γύρω δρόμων», όπως εκείνη του μεγάρου των Ηλυσίων και των λεωφόρων Ματινιόν, Μοντένιε και Φράνκλιν Ρούσβελτ.
Οι καταστηματάρχες καλούνται επίσης να «προστατεύσουν τα καταστήματά τους έναντι πιθανών καταστροφών εγκαθιστώντας προστατευτικά καλύμματα στις βιτρίνες» και «απομακρύνοντας… τα οχήματα, όπως και κάθε ευάλωτο αντικείμενο».
Την ίδια ώρα, καμιά δεκαριά μουσεία του Παρισιού αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις πόρτες τους για τους τουρίστες το Σάββατο, ενώ η Όπερα ακύρωσε τις παραστάσεις της, εν όψει των κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων.
Επτά μουσεία και πολιτιστικοί χώροι στην Πόλη του Παρισιού θα παραμείνουν κλειστά: μεταξύ αυτών το Πτι-Παλαί, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης του Παρισιού όπως επίσης το μουσείο Cernuschi, το σπίτι του Βίκτορ Ουγκό και οι Κατακόμβες.
Κλειστός το Σάββατο ο Πύργος του Άιφελ
Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων στο Παρίσι, έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου.
«Οι διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι δεν μας επιτρέπουν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες σε ασφαλείς συνθήκες» επισήμανε η εταιρεία SETE σε ένα δελτίο τύπου.
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442