Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο,τι σπέρνεις, θερίζεις

Ο,τι σπέρνεις, θερίζεις

ΑΕΚ: Ο,τι χτίστηκε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, να αποδομείται. Το μόνο θετικό σ" αυτές τις 208 μέρες που ακολούθησαν, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα 25+ εκατομμύρια έσοδα

Παρά κάτι μέρες, επτά μήνες πίσω. Το ημερολόγιο δείχνει 5 Μαΐου 2018. Το διώροφο ανοιχτό πούλμαν μεταφέρει τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ από το γήπεδο της Ριζούπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λαϊκό προσκύνημα. Για την πρωταθλήτρια και τους πρωταθλητές. Υστερα από 24 χρόνια. Μια νέα εποχή αρχίζει για την ΑΕΚ. Στη θεωρία. Στην πράξη, αρχίζει η αποκαθήλωση. Ο,τι χτίστηκε τα προηγούμενα πέντε χρόνια, να αποδομείται. Το μόνο θετικό σ» αυτές τις 208 μέρες που ακολούθησαν, η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα 25+ εκατομμύρια έσοδα. Που δεν έπεσαν στην ομάδα, αλλά παραμένουν κάβα στο ταμείο. Σε όλα τα άλλα η ΑΕΚ άρχισε να μετράει απώλειες. Που κάποιες μάλιστα (όπως η αναμενόμενη βαριά ποινή για τα πρωτοφανή επεισόδια της Τρίτης) μπορούν να χαρακτηρισθούν οδυνηρές. Αποτέλεσμα; Οχι μόνο η αποτυχία στην προσπάθεια για ρεπετισιόν, αλλά το ξήλωμα του (πρωταθληματικού) ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κολόνες

Εχουμε και λέμε: Στις 25 Μαΐου αποχωρεί ο Μανόλο Χιμένεθ, επιλέγοντας τη Λας Πάλμας της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Στις 29 Αυγούστου παραιτείται ο εμβληματικός εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο μεταξύ έχουν αποχωρήσει βασικές κολόνες του πρωταθληματικού οικοδομήματος. Ο Βράνιες πωλείται στην Αντερλεχτ. Λάζαρος και Κονέ εγείρουν απαιτήσεις που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν και δεν ανανεώνονται τα συμβόλαιά τους. Οπως δεν είναι δυνατόν να ανανεωθεί ο δανεισμός του Αραούχο. Να προσθέσουμε και τον Ανέστη με δέκα συμμετοχές, όπως και τον Γιόχανσον με οκτώ συμμετοχές. Αμφότεροι στην ομάδα από το 2014. Είναι ο πρώτος σοβαρός τριγμός στα διαφημισμένα οικογενειακά αποδυτήρια. Με το πρώτο σλόγκαν να λέει «όσους θέλουμε τους κρατάμε» και το δεύτερο «θα φέρω κι άλλους Μάνταλους κι άλλους Μπακασέτες». Τελικά, μετά τους έξι του καλοκαιριού τίθενται στο περιθώριο τον Νοέμβριο άλλοι τέσσερις: Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Αϊντάρεβιτς.

Υπέρβαρος

Σύνολο δέκα ποδοσφαιριστές. Από το 2014 στην ομάδα ο Λαμπρόπουλος και ο εκ των αρχηγών Σιμόες από το 2015. Επειδή δεν συμφώνησαν για την ανανέωση των συμβολαίων τους. Τι έχει μείνει από τη μαγιά των πρωταθλητών; Ο σε συνεχή αμφισβήτηση από ρεπόρτερ και οπαδούς Μάνταλος. Ο Μπάρκας που πρέπει επίσης να κάτσει στον πάγκο. Ο υπέρβαρος και ράθυμος Λιβάγια που κατάφερε σε έξι παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ να παίξει 67 λεπτά. Αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ να είναι από τον Νοέμβριο εκτός πρωταθλητισμού. Στην έβδομη θέση, μαζί με τον Πανιώνιο. Να κινδυνεύει σοβαρά να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ με το ιστορικό χαμηλό των μηδέν βαθμών. Μ» έναν προπονητή που έχει φθαρεί, έχει χάσει τα αποδυτήρια και με τους οργανωμένους ασύδοτους να κάνουν νταμπλ. Μείον τρεις βαθμοί στο πρωτάθλημα, ακόμα βαρύτερη η επαπειλούμενη ποινή στην Ευρώπη.

Μολότοφ

Ο,τι σπέρνεις θερίζεις και στο ποδόσφαιρο. Το ντου των οργανωμένων με τον Πανθρακικό ήταν η αφετηρία για τη νέα ΑΕΚ. Που επέστρεψε ελεύθερη χρεών, πήρε πρωτάθλημα, χτίζει γήπεδο. Με την ίδια ευκολία, τα έκαναν λαμπόγυαλο φέτος δύο φορές. Με τον Ολυμπιακό και προχθές με τον Αγιαξ. Τα πλάνα με τα επεισόδια της Τρίτης είναι συγκλονιστικά. Ανενόχλητοι όσοι είχαν μπουκάρει στον αγωνιστικό χώρο, να σουλατσάρουν, να εκσφενδονίζουν μολότοφ και να απομακρύνονται. Ανενόχλητοι. Λες κι Αστυνομία και σεκιούριτι μετείχαν στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων.

Πρωτοφανές σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ με σοβαρές τις πιθανότητες να είναι η αφετηρία-αφορμή για τη δρομολόγηση εξελίξεων. Οψόμεθα. Το μόνο σίγουρο, ότι στους επτά μήνες που μεσολάβησαν από τον Μάιο, η πρωταθληματική ΑΕΚ είναι παρελθόν. Οψόμεθα για την καινούργια ΑΕΚ που θα προκύψει από τούδε και στο εξής.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024