Folli Follie: Έως τη Δευτέρα η απόφαση για προστασία από πιστωτές
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι, εάν στην εταιρία δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες, η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση
Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε την Πέμπτη το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της εταιρίας Folli Follie μετά από νέα αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε από την εταιρεία.
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι, εάν στην εταιρία δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες, η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση. «Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρείας μπορεί να αποβεί καταστροφική. Υπέρ του να γίνει δεκτό το αίτημα τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και ομολογιούχοι.
Αντίθετη θέση διατύπωσαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου, επικαλούμενοι την πρόσφατη απόρριψη της πρώτης αίτησης.
Ο πρόεδρος υπηρεσίας επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση επί της προσωρινής διαταγής αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο τη Δευτέρα.
Παράλληλα, σήμερα συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που έχουν υποβάλει 56 επενδυτές,μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης ύψους περίπου 2, 5 εκατομμυρίων ευρώ.
- Τουριστικές επενδύσεις: Οι Κυκλάδες λένε «όχι» στα «φαραωνικά» σχέδια
- Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Δήμο Μαραθώνα
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας
- Καταστροφές σε δέντρα και κολώνες ρεύματος στο Δήμο Θέρμης από τους θυελλώδεις ανέμους
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Στο σφυρί ξανά η ακίνητη περιουσία του – Πόσα σπίτια του κινδυνεύουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442