Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

Μία πρωτότυπη συνταγή για όσους αγαπούν την κολοκύθα.

Υλικά για 6 μερίδες

1 κρεμμύδι

1 κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη)

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ακόμη για το σοτάρισμα του ρυζιού

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. μπούκοβο

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

4 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

500 γρ. ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα

2/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτετε το μπούκοβο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την κολοκύθα χονδροτριμμένη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο και η κολοκύθα. Προσθέτετε το κρασί και σιγοβράζετε για 15΄, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η κολοκύθα.

Σε άλλη κατσαρόλα, βάζετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι για 1΄ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι. Προσθέτετε με μια κουτάλα λίγο ζωμό λαχανικών στο μείγμα της κολοκύθας και το αδειάζετε στο ρύζι. Μόλις το ρύζι αρχίσει να στεγνώνει, προσθέτετε κι άλλο ζωμό -περίπου 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά που το ρύζι στεγνώνει-, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε. Αυτό το κάνετε για περίπου 18΄, μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο αλ ντέντε.

Τέλος, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο