Υπόθεση Κασόγκι : Επιχείρησαν να σβήσουν το υλικό από τις κάμερες στο προξενείο
Να καλύψουν τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, επιχείρησαν υπάλληλοι του προξενείου στην Τουρκία, επιχειρώντας να αποκρύψουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας
Να καλύψουν τη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, επιχείρησαν υπάλληλοι του προξενείου στην Τουρκία, επιχειρώντας να αποκρύψουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.
Όπως μετέδωσε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Sabah», οι σαουδάραβες υπάλληλοι του προξενείου επιχείρησαν να «ξηλώσουν» την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του κτηρίου στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα δολοφονίας του δημοσιογράφου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπάλληλοι προσπάθησαν να αποκρύψουν το υλικό από τις κάμερες, οι οποίες βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου.
Συγκεκριμένα, στις 6 Οκτωβρίου, ένας υπάλληλος του προξενείου προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο «video system», το οποίο υπήρχε έξω από το προξενείο και το οποίο ελεγχόταν από τις τουρκικές αρχές.
Ο υπάλληλος φέρεται να εγκατέστησε έναν ψηφιακό κωδικό, μέσω του οποίου αποτρεπόταν η πρόσβαση στα βίντεο από την είσοδο του κτηρίου.
Ωστόσο η προσπάθεια του έπεσε στο κενό καθώς η αστυνομία είχε ήδη αποκρυπτογραφήσει τον κωδικό, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα και ανακτώντας κάθε αντίγραφο βίντεο.
«Όλα αυτά υποδηλώνουν, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι οι Σαουδάραβες δεν διερευνούσαν την υπόθεση. Αντίθετα την απέκρυπταν» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Al Zazeera, Άντριου Σίμονς.
Μέχρι και σήμερα το πτώμα του πρώην αρθρογράφου της Washington Post και επικριτή της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν, εξακολουθεί να αγνοείται.
Το Ριάντ έχει παραδεχθεί ότι η δολοφονία πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του προξενείου, στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το ειδεχθές έγκλημα.
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442