Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ποινή που σηκώνει συζήτηση

Μια ποινή που σηκώνει συζήτηση

Η ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν βαριά

Η ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν βαριά. Οι Κιτρινόμαυροι την υποδέχθηκαν μάλλον σοκαρισμένοι, μιας και δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση την αφαίρεση βαθμών. Ειδικά από τη στιγμή που για αντίστοιχα επεισόδια στο ΠΑΟΚ-Άρης, η ποινή ήταν… χάδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Είναι σαφές πως μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για ζητούμενα που αντιμετωπίζονται με διαφορετικά πρίσματα και επηρεάζουν άμεσα και ουσιαστικά την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το οποίο ξεκίνησε στραβά από κάποιες τουλάχιστον περίεργες διαιτησίες και από προχθές, μπήκε σε ακόμα πιο περίπλοκα μονοπάτια.

Η ΑΕΚ για ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε κανονικά και που εντός γηπέδου δεν συνέβη το παραμικρό, τιμωρήθηκε με μια εξοντωτική ποινή, επειδή στο ημίχρονο του αγώνα, εκτός αγωνιστικού χώρου και εξεδρών, υπήρξαν επεισόδια μερίδας οπαδών της με την Αστυνομία.

Ναι την ίδια Αστυνομία που δεχόταν ορδές μολότοφ έξω από την Τούμπα στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, αλλά μάλλον ήταν σε διαφορετικά… μπουκάλια, οπότε δεν μπορούσαν να επισύρουν ποινή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Που προσπαθεί, μάλλον επιτυχώς από τις εξελίξεις, να καλλιεργήσει ένα κλίμα προς τις όποιες Αρχές του… αδικημένου της περυσινής σεζόν.

Ναι είναι θέμα η συμπεριφορά των φιλάθλων της ΑΕΚ σε κάποια ματς του ΟΑΚΑ και η ΠΑΕ θα πρέπει επιτέλους να λύσει αυτό το μέγα ζήτημα με το… ντου σε κάθε ημίχρονο. Δεν γίνεται σε ένα Στάδιο όπως το συγκεκριμένο να μην μπορούν να ληφθούν τα μέτρα ώστε να τελειώσουν μια για πάντα οι «τζαμπατζήδες». Που υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα, όμως την ΑΕΚ δεν την απασχολούν οι άλλοι.

Η Ένωση πρέπει να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία του γηπέδου, σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο των φιλάθλων της. Μιας και αυτή η ιστορία παρατράβηξε. Και ακόμα και σε περιπτώσεις που η ομάδα δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, όπως αυτή του ντέρμπι, μπορεί από το πουθενά να βρεθεί μπλεγμένη. Ειδικά αν πέσει σε δικαστές που κάνουν διακρίσεις στις… μολότοφ.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024