Στις 21 Νοεμβρίου 2007 καταγράφηκε η τελευταία εκτός έδρας νίκη της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Ουγγαρία (1-2). Υστερα από 11 χρόνια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιζητά ξανά το διπλό στη Βουδαπέστη για να διατηρηθεί στην κορυφή του 2ου ομίλου στη League C του Nations League.
Η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί κεκλεισμένων των θυρών στη «Groupama Arena» (το 2007 η Ελλάδα είχε επικρατήσει στο «Φέρεντς Πούσκας Στάντιον») με σέντρα στις 21:45 (Epsilon & Cosmote Sport 1).
Ο Μίχαελ Σκίμπε ενδέχεται να καταφύγει σε μία-δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την εκτός έδρας νίκη (0-1) κόντρα στην Εσθονία. Σε εκείνο το ματς δεν χρησιμοποίησε τον Κάρλος Ζέκα, αλλά πλέον ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα τραυματισμού του και είναι 100% ετοιμοπόλεμος. Το αν θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα θα αποφασιστεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή.
Οι Μήτρογλου και Μανωλάς προέρχονται από κάποιους μικροτραυματισμούς, αλλά εκτιμάται ότι θα αγωνιστούν κανονικά κόντρα στην Ουγγαρία που προέρχεται από την ήττα 1-0 στη Φινλανδία.
Να σημειωθεί ότι μετά τη νίκη του 2007 (1-2 με αυτογκόλ του Βάντσακ και εύστοχο πέναλτι του Μπασινά) η Ελλάδα επισκέφτηκε άλλες δύο φορές την Ουγγαρία. Στις 24/5/2008 ηττήθηκε 3-2 σε φιλικό ματς, ενώ στις 29 Μαρτίου 2015 περιορίστηκε σε ισοπαλία 0-0 στα προκριματικά του Euro 2016.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (League C, 2ος όμιλος) Ελλάδα (1-0) 3 Φινλανδία (1-0) 3 Εσθονία (0-1) 0 Ουγγαρία (0-1) 0 *Ο πρώτος προβιβάζεται στη League B και έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει εισιτήριο πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.