Τέφρα και λάβα εκτοξεύει τις τελευταίες ώρες από το ηφαίστειο Αίτνα.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ιταλίας, το οποίο παρακολουθεί στενά το φαινόμενο, υπενθυμίζει ότι το ηφαίστειο είχε «ξυπνήσει» ξανά στα τέλη Ιουλίου, χωρίς όμως να προκαλέσει καταστροφές.
Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε χωριά που βρίσκονται πλαγιά της Αίτνας, ωστόσο οι Αρχές παρακολουθούν πολύ στενά την δραστηριότητα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.