Βαραίνει το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μετά τις απελάσεις διπλωματών
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το αν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε ενημερώσει τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πριν αποφασιστεί η απέλαση των διπλωματών
Βαραίνει το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μετά τις πληροφορίες που επιβεβαίωσε και η κυβέρνηση για απέλαση δύο ρώσων διπλωματών οι οποίοι φέρεται να έχουν αναμιχθεί παρασκηνιακά σε προσπάθειες παρέμβασης σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας, όπως στο Μακεδονικό.
Από τη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση με την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών, η Μόσχα πέρασε στην αντεπίθεση, απειλώντας ευθέως με αντίποινα. Ωστόσο, διπλωματικές «πηγές» αποκάλυπταν πως τα «σύννεφα» στις σχέσεις των δύο χωρών είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τους προηγούμενους μήνες καθώς έλεγαν πως διέβλεπαν περίεργες κινήσεις προσώπων που σχετίζονταν με τον ρωσικό παράγοντα στην Ελλάδα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο – σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» να διαδραματίζουν παρασκηνιακό ρόλο στην οργάνωση των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ειδοποίηση προς τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για την απέλαση των στελεχών της, έγινε την Παρασκευή 6 Ιουλίου. Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν ήταν σοβαρές και αφορούσαν την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών καθώς και για απόπειρα χρηματισμού κρατικών λειτουργών.
Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για το αν έχε απελαθεί ένας ή δύο διπλωμάτες.
Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το αν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε ενημερώσει τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ πριν αποφασιστεί η απέλαση των διπλωματών.
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442