«Καθάρισε» την Αίγυπτο και την πρόκριση με «τριάρα» η Ρωσία
Δεύτερη νίκη για τους οικοδεσπότες...
Την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγυρίζει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ρωσία, η οποία επικράτησε με 3-1 της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη, για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου. Οι διοργανωτές ήταν καταιγιστικοί και με γκολ των Φατί (47’ αυτ.), Τσερίσεφ (59’) και Τζιούμπα (62’) πήραν τη νίκη.
Το μόνο που κατάφεραν οι «Φαραώ» ήταν να μειώσουν στο 73’ με πέναλτι του Σαλάχ. Η Ρωσία έχει πλέον έξι βαθμούς με 8 γκολ ενεργητικό, έχοντας την καλύτερη επίθεση, μέχρι στιγμής, στη διοργάνωση και αν αύριο κερδίσει η Ουρουγουάη τη Σαουδική Αραβία, εξασφαλίζει (όπως και η «τσελέστε») και μαθηματικά την πρόκριση.
Η Αίγυπτος με τον Σαλάχ στη σύνθεσή της ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στους διοργανωτές για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Από την άλλη η Ρωσία προτίμησε να δώσει χώρο στους «Φαραώ», προκειμένου να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Το αποτέλεσμα πάντως δεν δικαίωσε τους φίλους του ποδοσφαίρου, καθώς τα πρώτα 45 λεπτά πέρασαν χωρίς τη μεγάλη φάση.
Στην επανάληψη η Ρωσία μπήκε στο γήπεδο… δαιμονισμένη. Στο 47’ πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα τυχερό γκολ. Ο Ζομπνίν έκανε το σουτ, ο Φατί έβαλε την προβολή και έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τους Αιγύπτιους και έδωσε φτερά στους διοργανωτές. Στο 59’ ο Τσερίσεφ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό γκολ στη διοργάνωση. Τρία λεπτά αργότερα ο Τζιούμπα έδωσε ξανά την ευκαιρία στους φίλους που βρέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη να πανηγυρίσουν, κάνοντας το 3-0!
Ο χορός των γκολ συνεχίστηκε, αλλά αυτή την φορά σκόραρε η Αίγυπτος. Ο διαιτητής Κάσερες με τη βοήθεια του VAR έδωσε πέναλτι (ενώ αρχικά είχε υποδείξει φάουλ) και ο Σαλάχ στο 73’ μείωσε σε 3-1.
Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η Ρωσία πλέον μόνο με σενάρια επιστημονικής φαντασίας θα χάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ πολύ δύσκολα η Αίγυπτος θα προκριθεί, καθώς μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και ευελπιστεί σε τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση για να περάσει.
Διαιτητής: Ενρίκε Κάσερες (Αργεντινή)
Κίτρινες Κάρτες: 84’ Σμολόφ – 57’ Τρεζεγκέ
Ρωσία (Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ (86′ Κουντριάσοφ ), Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Σαμέντοφ, Γκολοβίν, Τσερίσεφ (74′ Κουζιάεφ), Τζιούμπα (79′ Σμολόφ)
Αίγυπτος (Κούπερ): Ελ Σενάουι, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ,Σαφί, Χαμέντ, Ελνένι (64′ Ουάρντα), Τρεζεγκέ (68′ Ραμαντάν), Σαΐντ, Σαλάχ, Μοχσέν (82′ Καχράμπα)
- Η αινιγματική ανάρτηση του Τζόουνς που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και οι εξελίξεις των επόμενων ωρών
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- LIVE: Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ
- Παναθηναϊκός: Εκτός δράσης για δύο μήνες ο Ντέσερς
- Με την κλασική ερυθρόλευκη στον τελικό ο Ολυμπιακός (pic)
- Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε τον Κρις Σίλβα
- Κίνηση με νόημα από τον Ολυμπιακό: Γιατί δεν θα παραστεί στο επίσημο γεύμα του Betsson Super Cup – Διπλό το μήνυμα
- Το βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός από την αποθέωση του κόσμου στο ΣΕΦ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tim-marshall-oMI4Xs46ar4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442