Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (19:00) στον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ ανδρών, με τους Πράσινους να προηγούνται στη σειρά με 2-1. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο τη νίκη για να ισοφαρίσουν τη σειρά και να πάνε να διεκδικήσουν τον τίτλο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός παρ’ ότι ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα, έχει νικήσει δύο διαδοχικές φορές τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και με νίκη απόψε, θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να αποφασίζει την τελευταία στιγμή αν θα τον ρίξει στη μάχη.
Η Άρσεναλ συμπληρώνει το «καρέ» των ημιτελικών του League Cup Αγγλίας, καθώς έναν συγκλονιστικό προημιτελικό που έγινε στο «Emirates» απέκλεισε με 8-7 την Κρίσταλ Πάλας στα πέναλτι.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη στο Κάουνας, αναφέρθηκε στο θέμα παραμονής του Ομέρ Γιουρτσέβεν και δήλωσε αισιόδοξος για την πιθανότατα ο Ματίας Λεσόρ να αγωνιστεί φέτος.