Παραδόθηκε αντιεξουσιαστής για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Ο αντιεξουσιαστής, που είναι παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ, είπε στους αστυνομικούς ότι είναι δικό του το όπλο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Σε έναν αντιεξουσιαστή, 50 ετών, ο οποίος εμφανίστηκε μόνος του στην ΓΑΔΑ, ανήκει, τελικά, το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε η 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στην επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο Κολωνάκι.
Ο αντιεξουσιαστής, που είναι παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ, είπε στους αστυνομικούς ότι είναι δικό του το όπλο, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι το όπλο που εντοπίστηκε, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών στο συγκεκριμένο σπίτι, στην περιοχή του Γκύζη, εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Υπενθυμίζεται πως για την επίθεση έχουν συλληφθεί δύο ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικού βαθμού αδικημάτων.
Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 26χρονος και μία 23χρονη, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία και, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, φαίνεται να ταυτοποιούνται ως συμμετέχοντες στην ομάδα αντιεξουσιαστών που προκάλεσε φθορές στην τζαμαρία της εισόδου της Ένωσης και πέταξε τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Εναντίον τους η εισαγγελική λειτουργός άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ληστείας από κοινού και για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησία, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, παράνομης βίας από κοινού, απείθειας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.
Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα κληθούν να απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι.
- Αυξημένη τρομοκρατική απειλή για βασικές ευρωπαϊκές υποδομές – Επιστολή από ΕΕ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442