Ένα βήμα πριν από τους τελικούς της Basket League οι δύο «αιώνιοι»
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «ταξιδεύουν» σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για την τρίτη αναμέτρηση της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League
Τη νίκη που θα τους στείλει στους τελικούς της Basket League αναζητούν απόψε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, έχοντας αμφότεροι προβάδισμα με 2-0 νίκες, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πάτρας αντίστοιχα.
Στον πρώτο αγώνα της ημέρας χρονολογικά, οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ (18:30) στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναθηναϊκός θα έχει στη διάθεσή του τον Νικ Καλάθη, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη χθες (28/5).
Οι δύο πρώτοι αγώνες ολοκληρώθηκαν με εκτενείς νίκες της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ (92-79, 84-67), ενώ από την άλλη το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου κυνηγά την έκπληξη με τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό του.
Στις 20:30 ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Προμηθέα στην Πάτρα για το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ, φτάνοντας μια… ανάσα από τη νίκη, ωστόσο ηττήθηκε με 89-88.
Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς επικράτησε πολύ εύκολα με 108-71, ενώ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, εκτός βέβαια από τους Τιλί και Αγραβάνη που χάνουν όλη τη σεζόν.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.
Έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στη Μπαρτσελόνα θα είναι ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού, Κόρι Τζόζεφ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη media day των «ερυθρόλευκων».
Ο θρύλος του ΠΑΟΚ, Άγγελος Αναστασιάδης, έφτασε το πρωί της Τετάρτης στην Τούμπα προκειμένου να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας στη Ρουμανία. Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρώην προπονητής και νυν β' αντιπρόεδρος του Δικεφάλου.
«Κάθε φορά που η κερκίδα του ΠΑΟΚ θα τραγουδά, θα είναι εκεί και τα παιδιά μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία ο γνωστός οπαδός του Δικεφάλου, Γιάννης Παπαστεφανάκης.