Παρά την ήττα, η Σάκκαρη θα μπει για πρώτη φορά στο «top-40» της παγκόσμιας κατάταξης, λόγω των σπουδαίων νικών της επί της Πλίσκοβα (νο 5) και της Μπέρτενς (νο 15) στους προηγούμενους γύρους του όπεν της Ρώμης
Την ήττα γνώρισε η Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο του όπεν της Ρώμης, από την Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ (νο 12).
Η 22χρονη Ελληνίδα έδειξε κουρασμένη από τη χτεσινή (16/5) υπερπροσπάθεια στη νίκη επί της Πλίσκοβα και δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική, χάνοντας με 6-1 και τα δύο σετ.
Παρ’ όλα αυτά, η Σάκκαρη είχε μια πολύ καλή πορεία στο τουρνουά και θα μπει για πρώτη φορά στο «top-40» της παγκόσμιας κατάταξης, λόγω των σπουδαίων νικών της επί της Πλίσκοβα (νο 5) και της Μπέρτενς (νο 15).
Στα προημιτελικά, η Κέρμπερ θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα (νο 4).
Στην παράταση έλυσαν τις διαφορές τους η Ρόμα και η Μπολόνια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-1, η Ρόμα ισοφάρισε 3-3 και στο 111’ σκόραρε η Μπολόνια και πανηγύρισε.