Άδεια στον Μ.Κεφαλογιάννη να επισκεφθεί τους δύο στρατιωτικούς δίνει η Τουρκία
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τουρκική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του έλληνα ευρωβουλευτή
Θετική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μ.Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τουρκική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του έλληνα ευρωβουλευτή, το οποίο είχε υποβληθεί στις 25 Μαρτίου στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην Άγκυρα, όταν βρέθηκε εκεί ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.
Το αίτημα είχε επαναλάβει ο κ . Κεφαλογιάννης στις 22 Απρίλιου, σε αντιπροσωπεία τούρκων αξιωματούχων που επισκέφθηκε το Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κεφαλογιάννης, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας ευρωπαίων αξιωματούχων, θα επισκεφθεί τους έλληνες στρατιωτικούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η αποδοχή του αιτήματος του έλληνα ευρωβουλευτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα πρώτο θετικό μήνυμα της τουρκικής κυβέρνησης στο ζήτημα των στρατιωτικών που κρατούνται ήδη σχεδόν εβδομήντα μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Διαβάστε επίσης: Την οικονομική στήριξη των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών ζητά ο Καμμένος
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442