Στο πλαίσιο των ημιτελικών του Europa League, διεξάγονται απόψε (3/5, 22:05) οι δεύτεροι επαναληπτικοί μεταξύ των ζευγαριών Μαρσέιγ – Σάλτσμπουργκ και Ατλέτικο Μαδρίτης – Άρσεναλ.
Με τον Κώστα Μήτρογλου «λαβωμένο», η Μαρσέιγ φιλοξενείται από τη Σάλτσμπουργκ στη «Ρεντ Μπουλ Αρένα» και καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο αγώνα στο «Βελοντρόμ».
Οι Αυστριακοί δεν είναι αμελητέα ποσότητα και θα πουλήσουν ακριβά το… τομάρι τους, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία στα εντός έδρας παιχνίδια, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το 4-1 επί της Λάτσιο στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Επιπρόσθετα, το απουσιολόγιο τους είναι «άδειο» και θα παραταχθούν πλήρης με μοναδικό στόχο την πρόκριση στον τελικό της Λυών.
Από την άλλη, ο Ρούντι Γκαρσία, πέρα από τον Μήτρογλου, δεν υπολογίζει επίσης, στις υπηρεσίες των Μανταντά και Σακάι.
Στην υπόλοιπη αγωνιστική δράση της ημέρας, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Άρσεναλ, σε μια αναμέτρηση που ενδέχεται να είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων», σε περίπτωση που αποκλειστούν.
Στο 1-1 του πρώτου επαναληπτικού, οι «ροχιμπλάνκος» έπαιζαν με 10 παίκτες από το 10ο λεπτό, ο προπονητής τους, Ντιέγκο Σιμεόνε, αποβλήθηκε λόγω διαμαρτυριών, έμειναν πίσω στο σκορ, «σφυροκοπήθηκαν», αλλά σε ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Άρσεναλ, σκόραραν το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και λογίζονται πλέον, ως το φαβορί για την πρόκριση.
Η επιστροφή σε χρόνο ρεκόρ του Φιλίπε Λουίς, δίνει ένα ακόμα «όπλο» στον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χουανφράν και Βρσάλικο.
Στο αγγλικό «στρατόπεδο», «εκτός» θα είναι οι Καθόρλα και Ελνένι.
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (11/2) από την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πρόσληψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο Βάσκος τεχνικός έστειλε το μήνυμά του για τη «χρυσή» αυτή περίοδο.
Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις είναι έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη και τη Euroleague - Οι οικονομικές απαιτήσεις του Αμερικανού και το... beef με τον Κέντρικ Ναν
Το Final Four γίνεται φέτος στην Αθήνα και ήδη έχουν ξεκινήσει να διατίθενται τα πρώτα εισιτήρια με τις τιμές ωστόσο να έχουν ξεφύγει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα έγραψε Ιστορία με την απίθανη εμφάνισή του και οι Σαν Αντόνιο Σπερς συνέτριψαν τους Λέικερς στο Λος Άντζελες – Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας στο NBA.