Επεσε στα επίπεδα του… 1957 η παγκόσμια παραγωγή κρασιού
Αιτία οι παγωνιές, η ξηρασία και οι καταστροφικές καταιγίδες στην Ευρώπη
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 60 ετών υποχώρησε το 2017 η παραγωγή κρασιού σε παγκόσμια κλίμακα. Η Διεθνής Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΟΙV) αποδίδει αποκλειστικά τους λόγους στις αρνητικές για τους ευρωπαίους οινοπαραγωγούς καιρικές συνθήκες στη γηραιά ήπειρο.
Στα 250 εκατομμύρια εκατόλιτρα περιορίστηκε τη χρονιά που πέρασε η παγκόσμια παραγωγή κρασιού, εμφανίζοντας μείωση κατά 8,6% συγκριτικά με την παραγωγή του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της εδρεύουσας στο Παρίσι OIV.
Πρόκειται για τη μικρότερη ετήσια οινοπαραγωγή που καταγράφεται από το μακρινό 1957, όταν είχε περιοριστεί στα μόλις 173,8 εκατ. εκατόλιτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 η παγκόσμια παραγωγή είχε φθάσει στα 290 εκατ. εκατόλιτρα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-Μαρία Σάκκαρη: Γάμος το 2027 – Η πρόταση και το μονόπετρο
- Φυλακίστηκε για τη δολοφονία των 4 παιδιών της αλλά ήταν αθώα – Η ιστορία της Kathleen Folbigg
- Τα προγνωστικά των superforecasters για το 2026: Οκτώ συν μία προβλέψεις για τις διεθνείς εξελίξεις
- Πρέβεζα: Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από καραμπίνα – Συνελήφθη ο πατέρας του
- Χολμς: «Ανυπομονώ για το ντέρμπι – Μου αρέσει ο ανταγωνισμός»
- Αγρότες: Πρωτοχρονιά στην άσφαλτο και «ηρεμία πριν την καταιγίδα» εν όψει πανελλαδικής σύσκεψης
- Η μέθοδος zebra striping της Gen Z για να αποφύγει το hangover
- Ζωούπολη 2: Η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών για τη Disney – Εκθρονίζει το Ψυχρά και Ανάποδα 2
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442