Εικόνες καταστροφής στην Πρέβεζα από τις κατολισθήσεις [Βίντεο]
Έχουν χαθεί περισσότερα από 800 στρέμματα που καλύπτονταν κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ καταστράφηκαν οι δρόμοι πρόσβασης,
Με τον φόβο ζουν επί δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι της Κρυοπηγής Πρέβεζας, καθώς είναι σε εξέλιξη η μεγάλη κατολίσθηση που σημειώνεται στην περιοχή και μία από τις μεγαλύτερες στην Ήπειρο.
Όλα ξεκίνησαν στις 27 Μαρτίου και μέχρι τώρα έχουν χαθεί περισσότερα από 800 στρέμματα που καλύπτονταν κυρίως με ελαιόδεντρα, καταστράφηκαν οι δρόμοι πρόσβασης, ενώ η αγωνία για την τύχη ολόκληρου του χωριού είναι μεγάλη.
Το κατολισθητικό φαινόμενο έχει εξαφανίσει δρόμους, γεφύρια, και κοντά στις 2.500 αιωνόβια ελαιόδεντρα. Το ρήγμα έχει μήκος πάνω από 500 μέτρα και πλάτος μεγαλύτερο από από 200 μέτρα.
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Πρέβεζας, στην οποία μετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κωτσαντής μετείχαν στην Γενική Συνέλευση των κατοίκων ενώ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα η διάβρωση του εδάφους είναι τεράστια καθώς και οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί, ενώ υπαρκτός είναι ο κίνδυνος ακόμα και για οικίες ή αγροτικές εγκαταστάσεις, μιας και το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στις εικόνες διακρίνεται η αποκοπή του χωριού με την επαρχιακή οδό Αρχαγγέλου Γλυκής, καθώς και πολλά ελαιόδεντρα τα οποία ή έχουν «μετακινηθεί» ή τα έχει «καταπιεί» η γη.
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)





















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442