Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διατηρεί τους συνοριακούς ελέγχους η Αυστρία

Διατηρεί τους συνοριακούς ελέγχους η Αυστρία

Εντός των επόμενων ημερών, ο υπουργός Εσωτερικών θα ανακοινώσει την παράταση των ελέγχων στα σύνορα της Αυστρίας με Ουγγαρία και Σλοβενία

Την απόφαση να διατηρηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα της Αυστρίας με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία φέρεται πως έχει λάβει η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, τη συνέχιση του συγκεκριμένου μέτρου θα ανακοινώσει ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, αποστέλλοντας επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ευρωπαίους εταίρους.

Οι λόγοι της παράτασης

Σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης, η παράταση του μέτρου των ελέγχων θα έχει διάρκεια έξι μηνών, ενώ ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών θα αναφέρει στην επιστολή του πως μπορεί μεν μέσα στους προηγούμενους μήνες να μειώθηκαν οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου και «οι συλλήψεις παράνομα διαμενόντων ατόμων», ωστόσο αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι επαρκώς σταθερή και για τον λόγο αυτό η Αυστρία αποφάσισε να διενεργεί ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα προς Σλοβενία και Ουγγαρία.

Ως επιχείρημα ο ίδιος τονίζει ότι «μια παραίτηση από τους συνοριακούς ελέγχους θα αποτελούσε λάθος μήνυμα ιδιαίτερα απέναντι σε οργανώσεις διακινητών οι οποίες θα εντατικοποιούσαν τις δραστηριότητες τους».

Κατά την άποψή του, η Αυστρία είναι σε πλήρη γνώση πως «οι έλεγχοι των εσωτερικών συνόρων πρέπει να εφαρμόζονται ως έσχατο μέτρο, ωστόσο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα».

Ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών αναφέρει επίσης στην επιστολή του πως οι διαδικασίες των ελέγχων θα διαμορφωθούν κατά τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στο επίπεδο κινδύνου, αλλά ταυτόχρονα να επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τη συνοριακή κίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Ο ίδιος επισημαίνει επιπλέον ότι επιφυλάσσεται με την έναρξη της αυστριακής προεδρίας στην ΕΕ την 1η Ιουλίου και μέχρι το τέλος της, την 31η Δεκεμβρίου, να ορίσει, ανάλογα με την περίσταση, επιλεκτικά και προσωρινά, την διενέργεια συνοριακών ελέγχων στα σύνορα της Αυστρίας με όλες τις γειτονικές της χώρες.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024