Τριάντα χρόνια αφότου συγκεντρώθηκαν οι πρώτες συλλογές του, και είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του στην οικογενειακή βίλα «Les Rhumbs», το Μουσείο Christian Dior προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία για ένα μοναδικό ταξίδι στις συλλογές του. Μέσα από την νέα περιοδική έκθεση, με τίτλο «Οι Θησαυροί της Συλλογής», που εγκαινιάζεται στις 7 Απριλίου απεικονίζεται η αξιοσημείωτη κληρονομιά του Μουσείου στη Γκρανβίλ της Νορμανδίας, εκεί όπου ο Κριστιάν Ντιόρ πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τα οποία αποτέλεσαν και την κύρια πηγή έμπνευσης του για τις μετέπειτα δημιουργίες του.
Η έκθεση, η πρώτη σε τέτοια κλίμακα, απλώνεται σε όλους τους χώρους του μουσείου. Πάνω από εξήντα φορέματα, καθώς και αρώματα, αξεσουάρ, επιστολές, σημειώσεις και φωτογραφίες, επιχειρούν να μυήσουν τους επισκέπτες στο σύμπαν του Γάλλου σχεδιαστή, ρίχνοντας φως σε πτυχές της ζωής του με την οικογένεια του, στο ταξίδι του ως δημιουργού αλλά και στο μοναδικό ύφος και την παγκόσμια επιτυχία των δημιουργιών του Οίκου Dior μέχρι σήμερα.
«Χαρισματική προσωπικότητα και ονειροπόλος, ο Κριστιάν Ντιόρ, πέρασε τα πρώτα του χρόνια σε ένα φυσικό καταφύγιο, προστατευμένο από την αστική φασαρία. Η βίλα «Les Rhumbs» στην οποία δεσπόζει το ροζ και το γκρι -χρώμα κατατεθέν του οίκου- καθώς και ο μαγικός κήπος της θα αποτελέσουν τις κύριες πηγές έμπνευσης του. Οι βασικοί δημιουργικοί κώδικες του γεννήθηκαν μέσα από τις εικόνες των παιδικών του χρόνων, από τις οποίες ο Ντιόρ κράτησε τα αρώματα και τα μοτίβα των αγαπημένων του τριαντάφυλλων και κρίνων» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φιλίπ Λε Μουλτ, γενικός γραμματέας του Μουσείου Christian Dior και θεματοφύλακας της ιστορίας του.
Ο Λε Μουλτ βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος του 19ου Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ήταν αφιερωμένο στη μόδα, στο πλαίσιο του οποίου παρέδωσε ένα masterclass μαζί με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Christian Dior- Η κομψότητα του χαμένου παράδεισου», Ντομινίκ Αντ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από την έκθεση που θα διαρκέσει έως τον Ιανουάριο του ’19, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ανακαλύψουν την ιστορία των συλλογών του μουσείου αλλά και το πώς αυτές συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να ζουν. «Πολύτιμα αντικείμενα όπως ένα ασημένιο κουτί που χάρισε η αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας τη δεκαετία του ’60, στην πωλήτρια του Dior που τη βοήθησε να ντυθεί για τον γάμο της με τον αυτοκράτορα αλλά και προσωπικά είδη του σχεδιαστή, όπως η ατζέντα του, το ρολόι και τα ψαλίδια του θα παρουσιαστούν με πρωτότυπο τρόπο. Ενώ φορέματα που έχουν δωριθεί ή αγοραστεί και αποκατασταθεί για να εμπλουτίσουν τις συλλογές του μουσείου θα εκτεθούν για πρώτη φορά» αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Λε Μουλτ.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας