Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επόμενοι σταθμοί για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Οι επόμενοι σταθμοί για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο χωρών με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στις 19 Ιανουαρίου, συνεχίζονται οι διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών των
δύο χωρών με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στις 19 Ιανουαρίου , συνεχίζονται
οι διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Την ίδια ώρα, ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μπούγιαρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Οσμάνι θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να συμφωνηθεί μια συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας βρεθεί στο Νταβός στις 23 Ιανουαρίου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Συλλαλητήρια και … Άνθιμος

Εν τω μεταξύ, μέσω μίας ιστοσελίδας η Ομοσπονδία Μακεδονικών Ενώσεων συνεχίζει να μαζεύει υπογραφές για να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων ενώ για τις 21 Ιανουαρίου έχει προαναγγείλει συλλαλητήριο.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος από την πλευρά του μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ FM εξέφρασε την ανησυχία του ίδιου και του κόσμου με τον οποίο επικοινωνεί για το θέμα με τις εξελίξεις γύρω από την ΠΓΔΜ.

«Είναι κάτι που το παρακολουθούν όλοι, για το ποια θα είναι η έκβασή του και ανησυχούν», ανέφερε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια για το θέμα της Μακεδονίας, είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα μια επίσημη πρόσκληση για το συλλαλητήριο. Αν έχουμε πρόταση θα το σκεφτούμε. Θα δούμε τι λένε τι πρεσβεύουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και μετά θα αποφασίσουμε».
Πρόσθεσε μάλιστα, λέγοντας ότι «δεν έχω βεβαιωθεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια εκδήλωση ανάλογη της σοβαρότητας του θέματος. Επομένως πρέπει να περιμένουμε», είπε και τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου συλλαλητηρίου.

in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024