
Στις 29 Νοεμβρίου οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αυτοί θα αρχίσουν στις 29 Νοεμβρίου, προέκυψε κατά την ευρεία διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων, στο υπουργείο Οικονομικών. Ποια αιτήματα έκανε αποδεκτά η κυβέρνηση.
Κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και αυτοί θα αρχίσουν στις 29 Νοεμβρίου, προέκυψε κατά την ευρεία διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων, στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, από την κυβέρνηση έγιναν αποδεκτά τα εξής:
– Ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
– Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του συμβολαιογραφικού συλλόγου και των συναρμόδιων υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών.
Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.
– Κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, καθώς και εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων.
Σημειώνεται ότι για «κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» είχαν κάνει λόγο και οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων, οι οποίοι αναμένεται να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα την αναστολή της αποχής τους από τους πλειστηριασμούς.
Α.Τ
in.gr
- Η κάθοδος στην άβυσσο
- Snoop Dogg και Σουόνσι: Η πιο απρόσμενη σύμπραξη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο
- Αλί Χαμενεΐ: Πώς τον εντόπισαν και τον σκότωσαν – Η πληροφορία της CIA και το χτύπημα του Ισραήλ
- Παχυσαρκία: Τι υπόσχονται τα νέα φάρμακα – Έρχονται και στην Ελλάδα σε μορφή χαπιού
- Ιράκ: Διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
- Ντεμπούτο με νέα πρόσωπα για Γρηγορίου – Πώς θα παίξει ο Άρης με τον Παναθηναϊκό
- 1897: Φυσικά και η πρώτη κινηματογραφική «μάχη» ρομπότ και ανθρώπου θα ήταν του Ζορζ Μελιέ
- Μεσολόγγι: Υπό έλεγχο η φωτιά στο νοσοκομείο – Μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία περίπου 30 άτομα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442