Παίρνουν ξανά συγγράμματα οι φοιτητές
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, 2017-18, η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, σύμφωνα με απόφαση που πήρε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, 2017-18, η δωρεάν διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, σύμφωνα με απόφαση που πήρε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.
Στην ενημέρωση αυτή προέβη το υπουργείο Παιδείας, σχολιάζοντας ότι «ήταν περιττή η ανησυχία που προκλήθηκε».
Σύμφωνα με το υπουργείο, η απόφαση του ΣΕΕΒΙ κοινοποιήθηκε μέσω επιστολής στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο, από τον πρόεδρο του ΣΕΕΒΙ, Αλέξανδρο Παπαζήση.
Ικανοποίηση Γαβρόγλου
Την ικανοποίηση για την απόφαση των εκδοτών να άρουν την αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.
«Όπως γνωρίζετε υπήρξε μία αναστάτωση ως προς το θέμα διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.
Η επιστολή του ΣΕΕΒΙ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου επιστημονικών πανεπιστημιακών βιβλίων αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων».
«Η απόφαση αυτή είναι μία απόφαση που δικαιολογεί τη στάση του Υπουργείου τόσον καιρό», σχολίασε ο υπουργός και χαρακτήρισε ότι υπήρξε μια «περιττή αναστάτωση».
«Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε όποιες διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες οι όποιες συνέχιζαν τόσον καιρό και βεβαίως θέλουμε να συζητήσουμε και οποιαδήποτε θέματα τίθενται όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», κατέληξε ο κ. Γαβρογλου.
ΑΠΕ,in.gr
- ΝΑΤΟ: Ο πόλεμος ΗΠΑ – Ισραήλ κατά του Ιράν, διαλύει για πάντα την Βορειοατλαντική Συμμαχία
- Ξεκίνησαν οι πρώτες αυτοψίες στις περιοχές που έπληξε σφοδρά η κακοκαιρία Erminio
- Δήμος Δελφών: Υποβολή πρότασης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη του Ελαιώνα της Άμφισσας
- Με 7.000 κόσμο το Χάποελ – Παναθηναϊκός
- «Κέντρα επαναπροώθησης»: Πώς η απέλαση μεταναστών εκτός της ΕΕ θέτει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Τσακ Νόρις: Το ξέσπασμα της οικογένειας του για ψεύτικα video γύρω από τον θάνατο του – Η οργισμένη ανακοίνωση
- Αγρίνιο: Συνελήφθη άνδρας με πυροβόλο όπλο και σφαίρα στη θαλάμη
- Η Nova φέρνει τη νέα εποχή συνδεσιμότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/zanyar-ibrahim-FjoVfeQCDSw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442