Νετανιάχου: Η Χαμάς πρέπει να καταθέσει τα όπλα και να αναγνωρίσει το Ισραήλ
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστινίων θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις διεθνείς συνθήκες και τους όρους που έχει θέσει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οποιαδήποτε συμφωνία συμφιλίωσης των Παλαιστινίων θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις διεθνείς συνθήκες και τους όρους που έχει θέσει το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ.
«Το Ισραήλ θα εξετάσει τις εξελίξεις επί του πεδίου και θα πράξει αναλόγως» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, σημειώνοντας ότι η Χαμάς θα πρέπει επίσης να καταθέσει τα όπλα.
Την ίδια άποψη, ότι δηλαδή η Χαμάς θα πρέπει να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να καταθέσει τα όπλα, εξέφρασε λίγο νωρίτερα και ένας υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Ο Νετανιάχου προειδοποίησε επίσης ότι η συμφιλίωση μεταξύ της Φάταχ και της Χαμάς θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία ειρήνευσης με το Ισραήλ. «Το Ισραήλ αντιτίθεται σε κάθε μορφή συμφιλίωσης στην οποία η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν θα καταθέσει τα όπλα και δεν θα πάψει τη μάχη της για την καταστροφή του Ισραήλ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ορμούζ – Συνομιλίες Λιβάνου και Ισραήλ με τη συμμετοχή Ρούμπιο
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442