Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της Γέφυρας της Πλάκας
Η επιστημονική επιτροπή αποφάσισε τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού.
Για τρίτη φορά συνεδρίασε η επιστημονική επιτροπή για την «Στέρεωση, αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη της γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» στο υπουργείο Πολιτισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν υπόψη της Επιτροπής οι προτάσεις: του τεχνικού συμβούλου του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών-Εταιρεία Καλλίεργος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Τμήματος Ηπείρου και της Υπηρεσίας Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η Επιτροπή αποφάσισε για τις άμεσες ενέργειες που αφορούν στη στερέωση του δυτικού βάθρου, καθώς και στη στάθμη του κεφαλόδεσμου στη θεμελίωση του ανατολικού μεσόβαθρου, εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
in.gr
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442