Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης με αλυσοπρίονο σε ελβετική πόλη
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο 51χρονος Φραντς Βρούσις, όπως αναγνωρίστηκε από την αστυνομία, εισέβαλε με αλυσοπρίονο σε ασφαλιστικό γραφείο, στην πόλη Σάφχάουζεν της Ελβετίας, τραυματίζοντας δύο μέλη του προσωπικού και άλλους τρεις ανθρώπους προτού το βάλει στα πόδια. Η αστυνομία αναζητά το δράστη.
Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ο 51χρονος Φραντς Βρούσις, όπως αναγνωρίστηκε από την αστυνομία, εισέβαλε με αλυσοπρίονο σε ασφαλιστικό γραφείο, στην πόλη Σάφχάουζεν της Ελβετίας, τραυματίζοντας δύο μέλη του προσωπικού και άλλους τρεις ανθρώπους προτού το βάλει στα πόδια.
Η ασφαλιστική εταιρεία CSS, που εξειδικεύεται σε ασφάλειες υγείας, γνωστοποίησε ότι δύο εργαζόμενοί της τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας εισέβαλε στα γραφεία της, που βρίσκονται σε εμπορικό δρόμο στο κέντρο του Σαφχάουζεν, με πληθυσμό 36.000 κατοίκων στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία.
Σοβαρή η κατάσταση των δύο υπαλλήλων
«Έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση» είπε μια εκπρόσωπος Τύπου.
Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης Σαφχάουζεν, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, που αναγνωρίστηκε ως ο 51χρονος Φραντς Βρούσις.
Εντόπισε ένα όχημα που πιστεύεται ότι σχετίζεται με το περιστατικό. Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως ο 51χρονος δεν είχε συνεργούς κι έδρασε μόνος.
Σύμφωνα με τις αρχές δεν επρόκειτο για «τρομοκρατική ενέργεια», αλλά ούτε για τυχαίο περιστατικό.
«Δεν πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ενός υποθετικού προσώπου. Πρόκειται για μια επίθεση συγκεκριμένη εναντίον ανθρώπων από την ασφαλιστική» δήλωσε ο αστυνόμος Ράβι Λάντολτ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης παραμένουν υπό διερεύνηση.
«Επιθετικός και με διανοητικά προβλήματα ο δράστης»
Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου με τον επικεφαλής εισαγγελέα Πέτερ Στίχερ να περιγράφει τον δράστη ως ένα πρόσωπο «επιθετικό, επικίνδυνο και με εμφανή διανοητικά προβλήματα».
Η αστυνομία ανέφερε και πως πρόκειται για έναν άνδρα ύψους περίπου 1,90 και με ατημέλητη εμφάνιση.
Οι αστυνομικοί προειδοποιούν τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν κάθε επαφή με το πρόσωπο αυτό που έχει καταδικαστεί δύο φορές για παραβάσεις σχετικά με οπλοφορία. Πιστεύεται ότι ζει στο δάσος από τότε που μετακόμισε από την οικία του στο καντόνι Γκρίσονς στην ανατολική Ελβετία.
Στο μεταξύ, η CSS δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή σχέση μεταξύ του υπόπτου και της εταιρείας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, κι επιπλέον δεν γνωρίζει εάν οι άλλοι τρεις τραυματίες ήταν πελάτες ή περαστικοί.
Η αστυνομία επισήμανε ότι τα άλλα τρία θύματα βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο ή σε κοντινή απόσταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442